Gaziantep'te TOPLU ULAŞIMDA DÜN İTİBARİYLE TÜRKİYE'NİN 2'inci EN PAHALI ŞEHRİ OLDU!

Gaziantep'te TOPLU ULAŞIMDA DÜN İTİBARİYLE TÜRKİYE'NİN 2'inci EN PAHALI ŞEHRİ OLDU!
Türkiye’de toplu taşıma ücretlerinin en pahalı olduğu Büyükşehirler belli oldu. Sosyal medyada gündeme gelen listeye göre Türkiye’de ulaşımın en pahalı olduğu Büyükşehir Muğla oldu. Muğla’yı 21 TL’lik biniş ücreti ile Gaziantep takip etti.

Gaziantep’te toplu taşıma hizmet sunan esnaf, zam için Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını çalmıştı. Esnafın yüzde 80’lik zam talebi ile oturduğu masada uzlaşma çıkmış, kentte ulaşım ücretleri Tam biniş 21, Öğrenci 11 TL, tam aktarma 12.60 TL, öğrenci aktarma ise 6.60 TL’ye yükselmişti.

EN PAHALI ŞEHİR MUĞLA OLDU

Zamlı biniş tarifesi Pazar günü itibariyle başlarken, 30 Büyükşehir’de uygulanan toplu taşıma ücretleri belli oldu. Sosyal medyada yer alan listeye göre Türkiye’de 30 büyükşehir içinde biniş ücretinin en yüksek olduğu şehir Muğla oldu. Muğla’da tam biniş 23, öğrenci biniş ücreti ise 12,5 TL oldu.

GAZİANTEP ZİRVEYE PAYLAŞIYOR

Gaziantep’te daha önce 14,50 TL olan biniş ücreti son yapılan zam ile 21 TL’ye yükseldi. Kentte Tam Biniş ücreti 21 TL olurken, öğrenci biniş ücreti ise 11 TL’ye yükseldi. Gaziantep, toplu taşımada uygulanan zamlı tarife ile Muğla’nın ardından 2’nci sırada yer aldı. Gaziantep’in pahalılığı, ulaşım ücretlerine gelen zam ile bir kez daha tescillendi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum