GAZİANTEP'TE ÇİFTÇİLERE MÜJDE! GAZİANTEP TARIMI'NA KARŞILIKSIZ HİBE REKORU

GAZİANTEP'TE ÇİFTÇİLERE MÜJDE! GAZİANTEP TARIMI'NA KARŞILIKSIZ HİBE REKORU
Gaziantep, İzmir, Konya, Mardin ve Niğde'ye kırsal kalkınma amacıyla bugüne kadar 16.952 projeye toplam 5,3 milyar lira hibe desteği verildi.

Gaziantep, İzmir, Konya, Mardin ve Niğde'ye Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında sunulan bu destekler, gelir düzeylerinin yükseltilmesine, istihdam olanaklarının artırılmasına ve tarımsal yatırımların teşvik edilmesine yönelik yürütülüyor.


Tarım ve Orman Bakanlığı Gaziantep Dahil 5 Şehre Milyar Liralık Destek

Tarım ve Orman Bakanlığı, yerel kalkınmayı güçlendirmek ve doğal kaynakların korunarak kırsalda yaşam standartlarını yükseltmek için KKYDP'yi hayata geçirdi. Şimdiye kadar tamamlanan 16.952 projede 11,4 milyar liralık yatırımın gerçekleştiği bildirildi. Gaziantep'te kırsal gelirin, tarımsal üretim ve sanayinin entegrasyonunun artırılması, pazarlama altyapısının geliştirilmesi ve alternatif gelir kaynaklarının yaratılması bu programın temel amaçları arasında yer alıyor.

GAZİANTEP 'DOMİNANT' ŞEHİR

2023 yılı için Gaziantep başta olmak üzere planlanan kırsal kalkınma yatırımlarında büyük bir bütçe öngörülüyor. 7.000 proje için sağlanması hedeflenen 5 milyar liralık hibe desteği ile toplam 13 milyar liralık yatırım yapılması planlanmakta. Projelerin tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 20.000 kişiye yeni iş imkânları yaratılması bekleniyor.

GAZİANTEP'E 2007 YILI'NDAN BU YANA SULAMA DESTEĞİ

Gaziantep'te bireysel sulama sistemleri üzerinden kırsal kalkınma adımları da atılıyor. 2007 yılından itibaren, modern basınçlı sulama sistemlerinin kullanımını yaygınlaştırmak için %50 hibe desteği veriliyor. Bu sayede 2007-2023 yılları arasında 54.111 projeyle 5,1 milyon dekar alan modern sulama sistemlerine geçiş yapmış ve bu kapsamda 1,8 milyar liralık ödeme gerçekleştirilmiştir.

HER YIL SINIR KONULUYOR

Her yıl KKYDP'nin hibe esasları ve projelerin üst limitleri güncelleniyor. Sektörün kapasitesi ve gereksinimleri doğrultusunda belirlenen projeler için ekonomik yatırımlar için 3-14 milyon lira, altyapı yatırımları için 100 bin-3 milyon lira arasında üst sınır konuldu.



Program dahilinde, özellikle tarımsal ürün işleme, kurutma, dondurma, paketleme ve depolama, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi ve aile işletmeciliğine yönelik projeler öncelikli destek kategorileri arasında. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıklamasına göre bu destekler en çok İzmir, Konya, Mardin, Gaziantep ve Niğde'deki projelerde kullanıldı. Gaziantep'te kırsal kalkınmanın lokomotifi haline gelen bu projelerle hem tarımsal verimlilik artıyor hem de istihdam olanakları gelişiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.