Altın Fiyatları Tırmanışta: Ekonomist Kolçak'tan Şok Devalüasyon İkazı!

Altın Fiyatları Tırmanışta: Ekonomist Kolçak'tan Şok Devalüasyon İkazı!
Gram altının fiyatlarında yaşanan ciddi artışın ardından, ünlü ekonomist Hatice Kolçak beklenmedik bir uyarıda bulundu.

Yaklaşan seçim sonrası piyasada devalüasyon beklentisinin ortaya çıktığını ifade eden Kolçak, gram altın fiyat beklentilerinin yukarı yönlü olduğuna dikkat çekti.

Kolçak, Kapalıçarşı'da fiyatların yükselmesini fiziksel talep artışına bağlayarak, seçim belirsizliğinin devalüasyon beklentilerini pekiştirdiğini vurguladı. Fiyatların arz-talep dengesiyle belirlendiğini ve piyasaya doğrudan müdahale edilmesinin zor olduğunu dile getiren Kolçak, devalüasyon beklentisiyle oluşan talebin fiyatları yukarı çektiğini belirtti.


Mısır örneğini gündeme getirerek, orada yaşanan devalüasyonun yüzde 45'lik bir değer kaybına neden olduğunu ve IMF ile anlaşma yapıldığını anlatan Kolçak, benzer senaryoların Türkiye için de olası olduğunu ifade etti. Geçen yıl seçim sonrası yaşanan dolar yükselişinin bu beklentileri desteklediğini söyledi.

Gram altınına da değinen Kolçak, seçim öncesinde hızlanan fiyatlamanın, seçim sonrasında da devam edeceğini öngördü. Ayrıca, dolar için 45-50 TL seviyelerinde beklentiler olduğunu, ancak bir düzelme yaşanabileceğini dile getirdi.


Son olarak Kolçak, gram altın konusundaki beklentilerinin hâlâ yüksek olduğunu, yıl sonu hedeflerine doğru hızlı bir ilerleme kaydedildiğini ve bu hedeflerin de üzerine çıkılacağını paylaştı.


Not: İfade edilen görüşler kişisel olup, yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.