Gaziantep'te DOĞALGAZ FATURALARI YARI YARIYA DÜŞECEK

Gaziantep'te DOĞALGAZ FATURALARI YARI YARIYA DÜŞECEK
Gaziantep'te kış aylarının gelmesiyle birlikte doğalgaz faturalarında yaşanan artışlar vatandaşları endişelendiriyor. Ancak, alınacak doğru önlemlerle doğalgaz faturaları yarı yarıya nasıl düşürülebilir? Etkili yöntemler ve tasarrufun püf noktalarını sizl

Kış mevsiminin etkisiyle Türkiye'nin birçok yeri gibi Gaziantep de soğuk havanın pençesine giriyor. Özellikle kış aylarının sert geçtiği iç ve doğu bölgelerde, ısınma ihtiyacı ve doğalgaz faturaları artış gösteriyor. Enerji tasarrufu yöntemleri ile hem çevreyi korumak hem de faturalarınızı kontrol altında tutmak mümkün. Doğalgaz faturalarını düşürmek için izlenebilecek yollar, uzmanlar tarafından sunulan ve uygulandığında faturalarda önemli azalmalar yaratmayı vaat eden yöntemler arasında yer alıyor.


GAZİANTEP'TE KOMBİYİ AÇMADAN ÖNCE ALINACAK TEDBİRLER!


Kombiyi açmadan önce, evinizde yapacağınız bazı temel önlemler enerji tasarrufuna büyük oranda katkıda bulunabilir. Gaziantep'te sert kış koşullarının hüküm sürdüğü aylarda, artan doğalgaz kullanımına yönelik talep, enerji maliyetlerinin yükselmesine yol açıyor. Ancak, küçük ve etkili yöntemlerle bu durumla mücadele etmek mümkün. İşte bunlardan bazıları: ısı yalıtımı, yalıtımlı evlerde doğalgaz tüketiminin yalıtımsız evlere göre %50'ye varan oranda azaldığı ve Gaziantep gibi kışın zorlu geçtiği yerlerde enerji tasarrufunun daha belirgin olduğu bir gerçek.

FATURA TASARRUFU İÇİN NELER YAPILMALI?

Yüksek faturalardan kaçınmanın yollarını ve doğal gazı ekonomik bir şekilde kullanmanın tüyolarını veren usta Yarımbatman, “Az sayıda yanan petekler sıcaklığı kontrol edemez. Kombiyi sürekli kapatıp açmak da faturayı kabartacaktır. Peteklerin önü kanepelerle veya başka bir eşya ile kapatılmamalı. Yerden yüksek kanepelerin ise yaklaşık 15-30 cm petekten uzak kalması yeterli ama yere basık kanepe ise altında hava akışı olmayacağı için peteklerin önünden tamamen kaldırılmalı. Perdeler peteği kapatır şekilde uzun tutulmamalı. Kullanılmayan odalar için ise petek vanası minimuma indirilmeli, içerisi ılık kalmalı. Çünkü soğuk odalar yan adaları soğutur ve istenilen derecede ısı alınamaz. Evin dış yalıtımı, camları, dışa yani balkonlara açılan kapılardan hava sızıp sızmadığı da kontrol edilmeli. Bu hem evin içindeki sıcaklığı etkileyecektir hem de içerdeki sıcaklığa göre kombi kendini otomatik ayarlayıp çalışmasını sürdürecektir. Bu durumlar hem ısınmayı artıracaktır hem de fatura tutarını etkileyecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.