Ateşe Dönen Mutfaklar: Antep'te Tüp Fiyatı 718 TL'yi Gördü!

Ateşe Dönen Mutfaklar: Antep'te Tüp Fiyatı 718 TL'yi Gördü!
Gaziantep'te zam rüzgarı dinmiyor ve bu kez de ev tipi tüp gazlar etkilendi. Belirlenen tarihten itibaren, ev tüpü kullanıcılarını etkileyen yeni bir fiyat artışı yaşandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yaptığı açıklamaya göre, 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren 12 kilogramlık ev tipi tüp gazların fiyatı 718 Türk Lirası'na yükseltildi.

Maliyetlerin giderek artışıyla birlikte hayat pahalılığı da ivme kazanarak devam ediyor. Tüketici ürünlerinden temel ihtiyaç malzemelerine kadar gelen zamlar, vatandaşların bütçesinde ciddi yükler oluşturmaya başladı.

Gelirlerdeki artışlar, ne yazık ki artan fiyatlar karşısında etkisini yitiriyor ve vatandaşların cebine girdiği gibi eriyip kayboluyor. Son dönemdeki zamlar, ev tipi tüp gazlar olarak belirlenen 12 kilogramlık tüpleri de vurmuş durumda; fiyatlar 718 TL'ye kadar çıktı. Bu fiyat artışları, hanelerin temel ihtiyaçları için ciddi bir finansal yük teşkil ediyor.

Özellikle Gaziantep sakinlerini etkileyen ev tüpü fiyatlarındaki bu zam, pek çok kişinin tepkisini çekti. Sosyal medya üzerinden yapılan yorumlar ve tepkilerde, zam oranının çok yüksek olduğu ve zaten zorlanan vatandaş bütçesine ek bir yük getirdiği belirtiliyor. Dar gelir düzeyine sahip kişiler için bu zammın beraberinde büyük sıkıntılar getireceği öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.