Beklentileri altüst etti! O çip üreticisinin gelirinde rekor seviye

Beklentileri altüst etti! O çip üreticisinin gelirinde rekor seviye
Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia, 28 Ocak'ta sona eren mali dönemde 22,1 milyar dolar gelir elde ederek piyasa beklentilerini aştı ve rekor bir başarıya imza attı.

Nvidia, 2024 mali yılının dördüncü çeyreğine ait finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Şirketin söz konusu dönemde elde ettiği 22,1 milyar dolarlık gelir, yıllık bazda %265'lik bir artışla rekor seviyeye ulaştı. Ayrıca, geliri bir önceki çeyreğe göre %22 artış gösterdi.

Beklentileri Geride Bıraktı

Piyasa beklentilerinin üzerinde bir performans sergileyen Nvidia'nın geliri, analistlerin tahminlerinin ötesine geçerek şirketin başarısını gözler önüne serdi. Şirketin, söz konusu dönemdeki gelirinin 20,6 milyar dolar olması bekleniyordu.

Kârlılıkta Büyük Artış

Nvidia'nın net kârı da büyük bir artış gösterdi. Şirketin net kârı, önceki yılın aynı dönemine kıyasla %769 artarak 12,29 milyar dolara yükseldi.

CEO'nun Değerlendirmesi

Nvidia'nın Kurucusu ve CEO'su Jensen Huang, şirketin finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Hızlandırılmış bilgi işlem ve üretken yapay zeka kritik eşiğe ulaştı. Talep dünya çapında şirketler, endüstriler ve ülkeler genelinde artıyor." ifadelerine yer verdi.

Nvidia'nın başarısı, yapay zeka çiplerine olan talebin artmasıyla birlikte şirketin piyasa değerini de yükseltti. Şirketin hisse değeri yıl başından bu yana %36'nın üzerinde artarken, piyasa değeri 1,67 trilyon dolara ulaştı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.