ZAM ÇILGINLIĞI SÜRÜYOR! Emeklinin bu ramazan tenceresinde et olmayacak! Et Fiyatları Uçuşa Geçiyor, Kilosu 1000 TL Olacak!

ZAM ÇILGINLIĞI SÜRÜYOR! Emeklinin bu ramazan tenceresinde et olmayacak! Et Fiyatları Uçuşa Geçiyor, Kilosu 1000 TL Olacak!
Emekliler bu Ramazan et tencerenin tadını çıkarmakta zorlanacaklar. Et fiyatlarının hızlı artışı, Ramazan ayı öncesinde herkesi endişelendiriyor.

Et fiyatlarındaki artışın devam etmesi bekleniyor ve kimi zaman kilo başına 1000 liraya kadar yükselmesi muhtemel görünüyor. Bu durum, et almak isteyenleri marketlere akın ettirebilir. İşte bu konu hakkında ayrıntılar:


Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar, iftar sofralarını zenginleştirebilmek adına alışverişe yönelmiş durumda. Ancak bu sene beyaz ve kırmızı et fiyatlarının yükselişi gözleri korkutmaya devam ediyor. Şu anda 450-500 TL aralığında değişen dana kıyma fiyatlarının sürekli yükselmesi vatandaşın cebini yakıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem konuya dair yaptığı açıklamada, birkaç ay içerisinde fiyatların 1000 liranın üzerine çıkma riskinin bulunduğunu belirtti.


Adem, ülkede mevcut durumda yapılan hayvan ithalatının yeterli olmadığını, çözüm olarak üretim maliyetlerinin düşürülmesi veya vatandaşın alım gücünün artırılmasının gerekliliğini vurguladı. Ramazan ayı boyunca pek çok vatandaşın tencerelerinde et göremeyecek olması, onun açıklamalarında dikkat çeken bir noktaydı. Türkiye'nin hayvancılık alanında dışa bağımlı hale geldiğini ve üretim maliyetlerinin yükseldiğini ifade eden Adem, bu sorunun ithalat ile çözülemeyeceğini ve girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini dile getirdi.


Erhan Adem, besicilerin artan maliyetler nedeniyle sıkıntılı olduklarını ve et fiyatlarının hızla yükseldiğini belirtti. 2010 yılında kilo başına 25 lira olan karkas et fiyatlarının 2024 Şubat ayı itibarı ile 460 liraya kadar çıktığını söyledi. Adem'e göre girdi fiyatlarına müdahale edilmezse, yakın bir gelecekte kilo başına 1000 lira ve üstünde et fiyatlarıyla karşılaşılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.