Ekonomi Gündemini Sarsan Tahmin: Ne zaman 3 bin lira olacağı açıklandı

Ekonomi Gündemini Sarsan Tahmin: Ne zaman 3 bin lira olacağı açıklandı
Ünlü ekonomi uzmanı Selçuk Geçer'in son açıklamaları, altın piyasasını hareketlendirdi. Yatırımcıların büyük ilgi odağı olan altın fiyatları ile ilgili beklentileri artıran Geçer, seçim sonrası için iddialı bir tahminde bulundu.

Altının gram fiyatının yükseleceğini ve tarihi rekorlar kıracağını belirttiği analizlerle dikkatleri üzerine çekti.

Geçer, altın fiyatlarının önümüzdeki dönemde geopolitik faktörlere bağlı olarak artış gösterebileceğini belirtti. Özellikle İran ve ABD arasında artan gerginliklerin, altına olan talebi yükseltebileceğine işaret ederek, bunun global enflasyon üzerinde önemli etkiler yaratabileceğini vurguladı.

Altın fiyatlarındaki muhtemel yükselişi değerlendiren Geçer, ons altın fiyatlarının önümüzde 2024 yılı ortalarına doğru 2 bin dolar seviyelerinden 3 bin hatta 3 bin 500 dolar seviyelerine ulaşabileceğini öngörerek, yatırımcılara uzun vadeli bir perspektif sundu.

Finans piyasalarının deneyimli isimlerinden İslam Memiş de sektördeki beklentilere kendi tahminlerini ekledi. Memiş, ons altındaki dalgalanmalara rağmen gram altının güçlü kalacağını ve dolar kurunun bu durumu destekleyeceğini ifade etti.

İslam Memiş'in 2023 için gram altın fiyat beklentisi oldukça dikkat çekiciydi. Kısa vadeli olarak 2 bin 90 TL civarında bir seviye beklediklerini açıklayan Memiş, mart ayı sonuna kadar 2 bin 150 TL seviyelerinin görülebileceğini tahmin etti. Yaz aylarında 2 bin 500 TL ile 2 bin 700 TL arasında bir fiyat beklentisi olduğunu belirten uzman, yılın sonunda ise altın fiyatlarının 3 bin TL seviyesine ulaşabileceğini öne sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.