Emekliler Kırmızı Ete Veda Ediyor: Maaşlar Yetmiyor, Et Fiyatları Uçuyor!

Emekliler Kırmızı Ete Veda Ediyor: Maaşlar Yetmiyor, Et Fiyatları Uçuyor!
Türkiye'de yaşanan sürekli kırmızı et fiyat artışları, emeklilerin bütçesini zorlarken, maaşlara yapılan zamların yetersizliği, yaşlı vatandaşların kırmızı etten mahrum kalmasına sebep oluyor.

Emeklilerin maaşlarındaki artışın yaşam maliyetlerini karşılamada yetersiz kalması, onların kırmızı et gibi temel besin maddelerine ulaşımını güçleştiriyor. 2024 yılında bütçelerindeki sıkıntılar devam ederken, Türkiye'deki emekliler, ancak ciddi bir hesaplamayla belki kırmızı et tüketebilir durumdalar.



Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, bayram ikramiyelerinin yetersizliğine dikkat çekerek, son altı yılda yaşanan gerçek kaybın yüzde 184 olduğunu, bu orana göre en düşük emekli ikramiyesinin 5 bin 679,08 TL olması gerektiğini ifade etti. Eskiden bayram ikramiyeleriyle küçükbaş kurbanlık alabilen emeklilerin, şimdilerde ancak 4,5 kilo et alabildiği bir tablo ortaya koymaktadır.



Ülkenin içinde bulunduğu durum emekliler için zorlayıcıyken, hayvancılıktaki düşüşü gözler önüne seriyor. Türkiye, kendi kırmızı et ihtiyacını karşılayamama noktasına gelirken, Fransa, Brezilya ve Uruguay gibi yabancı ülkelerden et ithal etmeye mecbur bırakılıyor. Et ve Süt Kurumu'nun piyasa düzenlemesi adına 600 bin kesimlik sığırla ilişkin ithalat kararının, et ihtiyacı konusunda ülkenin dışa bağımlılığını gösterdiği açıklamalar arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.