Gaziantep'te petrol müjdesi! Adıyaman, Gaziantep ve Şanlıurfa'da Petrol Aranacak

Gaziantep'te petrol müjdesi! Adıyaman, Gaziantep ve Şanlıurfa'da Petrol Aranacak
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Adıyaman, Gaziantep ve Şanlıurfa illerinde 59.826 hektarlık alanda 5 yıl süreyle petrol araması gerçekleştirecek. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün petrol hakkına müteallik kararları Resmî Gazete'de yayımlandı.

Yayımlanan karara göre, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğüne Şanlıurfa’da bulunan 4 ayrı bölgede 239 bin 296 hektarlık saha için 5 yıl süre ile petrol arama ruhsatı verildi.

Şanlıurfa aranacak petrol kararında şu ifadeler kullanıldı;

“1-) Arar Petrol A.Ş.’nin Adıyaman, Gaziantep ve Şanlıurfa illerinde 59.826 hektarlık N40-a paftası için petrol arama ruhsatı verilmesine ilişkin müracaatı incelenmiş; 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 7 ve Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nin 9 ve 10 uncu maddeleri gereğince talebin reddine karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.
2-) Derkim Poliüretan San. ve Tic. A.Ş.’nin Adıyaman, Gaziantep ve Şanlıurfa illerinde 59.826 hektarlık N40-a paftası için petrol arama ruhsatı verilmesine ilişkin müracaatı incelenmiş; 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 7 ve Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nin 9 ve 10 uncu maddeleri gereğince talebin reddine karar verilmiştir.
3-) Arar Petrol A.Ş.’nin Adıyaman ve Şanlıurfa illerinde 59.822 hektarlık N40-b paftası için petrol arama ruhsatı verilmesine ilişkin müracaatı incelenmiş; 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 7 ve Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nin 9 ve 10 uncu maddeleri gereğince talebin reddine karar verilmiştir.
4-) Derkim Poliüretan San. ve Tic. A.Ş.’nin Adıyaman ve Şanlıurfa illerinde 59.822 hektarlık N40-b paftası için petrol arama ruhsatı verilmesine ilişkin müracaatı incelenmiş; 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 7 ve Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nin 9 ve 10 uncu maddeleri gereğince talebin reddine karar verilmiştir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum