Gaziantep'te Kira Ve Konut Fiyatları UÇTU! Gaziantep’te barınma krizi ise her geçen gün artıyor.

Gaziantep'te Kira Ve Konut Fiyatları UÇTU!  Gaziantep’te barınma krizi ise her geçen gün artıyor.
Gaziantep ve Suriyeliler, Gaziantep neden bu kadar büyüyor?

Türkiye’nin en büyük metropollerinden olan Gaziantep’te, hemen her bölgede yeni bir konut inşaatına rastlamak mümkün. Kent genelinde inşaat edilen yapı stokunun 2 milyon nüfusa rahatlıkla yetebileceği değerlendirilirken, Gaziantep’te barınma krizi ise her geçen gün artıyor.

Konut Fiyatları Fırladı

3 milyona dayanan konut fiyatları ve yüksek kredi faiz oranları nedeniyle vatandaş ev sahibi olma umutlarını bir kenara bırakırken, ev sahiplerinin talep ettiği yüksek kiralar ise kiracıları canından bezdirdi. Vatandaşın içinde bulunduğu sıkıntılı durum böyle olurken madalyonun diğer tarafında yer alan müteahhitler de yüksek maliyetlerden dertli.

Satışlar Yüzde 60 Düştü

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) Başkanı Bora Kanevetci, inşaat sektörünün içinde bulunduğu sorunlara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. İnşaat maliyetlerindeki artışı yorumlayan Kanevetci, ‘’ "Gaziantepli inşaat müteahhitleri olarak karşılaştığımız temel zorluklar arasında maliyetlerin artması, kredi imkanlarının kısıtlı olması ve konut kredilerinin yüksek faiz oranları sebebiyle vatandaşların krediye erişememesi oluyor. Bu durum, konut satışlarını olumsuz etkiliyor. Bu zorluklarla başa çıkmak adına geçen yıla kıyasla birinci el konut satışlarında yüzde 60'lık bir düşüş yaşandı."

Ara Eleman Sorunumuz Var

Ara eleman sorununa değinen Kanevetci, ‘’İnşaat sektörü olarak eleman bulmakta güçlük yaşıyoruz. Gaziantep sanayi şehri olduğu için diğer illere nispeten daha iyi durumda. İnşaatlarda ağırlıklı olarak Suriyeli mülteciler çalışıyor. Kentte bir ara eleman sorunumuz var. Meslek seçimi konusunda gençleri yönlendirmeliyiz. Ustalara ihtiyacımız var.’’

Konut İhtiyacı Var

Gaziantep’in hızlı büyüyen bir şehir olduğunu söyleyen Kanevetci, ‘’ konut talebine yetişmek zordu şu anda konut yapılıyor ama satışta sorun var. Faiz oranları yüksek. İnsanlar daire parasını bankaya faize yatırmayı daha uygun buluyor. Vatandaşımız şu anda konutu bir yatırım aracı olarak görmüyor’’ ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum