Gaziantep'te Dul Ve Yetim Aylıkları Belli Oldu! İşte Detaylar...

Gaziantep'te Dul Ve Yetim Aylıkları Belli Oldu! İşte Detaylar...
Gaziantep'te Emekli maaşlarına yapılan zamla birlikte 2024 yılında dul ve yetim aylıkları da ciddi bir artışla güncellendi. İşte, detaylar ve yeni maaş tablosu...

E-Devlet Başvurularıyla Hak Sahiplerine Ulaşıyor

Gaziantep'te Dul ve yetim maaşı başvuruları, e-devlet platformu üzerinden yapılan başvuruların olumlu sonuçlanmasıyla hak sahiplerine ödeniyor. Bu destek, vefat eden sigortalının geride kalan eş ve çocuklarına sağlanan bir aylık yardımı içeriyor.

Ekonomik Destek Hedefleniyor

Dul ve yetim aylığı, sigortalının vefat etmesi durumunda geride kalan eş ve çocuklarına ekonomik destek sağlamayı amaçlıyor. Başvuru şartları incelendikten sonra hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanıyor. Dul aylığı, hayatta kalan eş tarafından talep edilebilirken, yetim aylığı kız ya da erkek çocuklar arasında cinsiyet ayrımı yapmıyor.

Dul Ve Yetim Aylıkları2

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından emekli maaşlarına ek zammın yanı sıra dul ve yetim aylıklarına da önemli bir artış yapıldığını duyurdu. Toplamda yüzde 42.60 oranında bir artış gerçekleştirilen maaşlar, emekli zammına göre belirlendi.

Yeni Maaş Tablosu

Güncellenen dul ve yetim maaş tablosuna göre, yüzde 25 hissesine sahip bir vatandaş 2.500 TL, yüzde 50 hissesine sahip kişi 5.000 TL, yüzde 75 hissesine sahip dul ve yetim aylığı alan bir kişi ise 7.500 TL maaş alacak. Bu artışla birlikte, dul ve yetim aylıkları önemli bir ekonomik destek sunmaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.