Antep'te Kebap ve Katmer Fiyatları Uçtu! GAZİANTEP'Lİ Dışarıda Yemeye Tövbe Etti!

Antep'te  Kebap ve Katmer Fiyatları Uçtu! GAZİANTEP'Lİ Dışarıda Yemeye Tövbe Etti!
Gaziantep'teteşehirlerine özgü ünlü kebap ve baklava gibi lezzetleri tüketmek konusunda ciddi anlamda zorlanıyor. Artık, Gazianteplilerin ailece restoranlarda yemek yeme alışkanlıkları lüks bir tercih haline gelmiş durumda.


Gaziantep'in nam salmış bir restoranında, hesapla birlikte gelen sürprizler tam anlamıyla keyif kaçırıcı. Misal olarak, meşhur kebapçının açılışta sunduğu su için müşterilere 45 TL gibi bir ücret yansıtması veya dondurma eşliğinde servis edilen katmer tatlısına 420 TL fiyat biçmesi gibi durumlar söz konusu. Masadaki küşleme kebap veya kuşbaşı kebap gibi seçeneklerde fahiş fiyatlarla etiketlenmiş durumda. Aileler ise bu hesaplar karşısında şok olup bir daha dışarıda yemek yememe yemini edebiliyor.



Bölgedeki fiyatların denetlenmesi kafalarda soru işareti yaratıyor. Alanında uzman olan Esnaf Odaları tarafından denetlenen restoranlar bir yana, diğer Sivil Toplum Kuruluşlarına kayıtlı işletmelerin nasıl bir denetimden geçtiği anlaşılamıyor.



Vatandaşlar fiyat artışlarının arkasında neyin yattığını merak ederken bir kısım, Gaziantep'e özgü Gastronomi Festivali'nin fiyatlardaki artışta etkili olduğunu iddia ediyor. Gaziantep dışından gelen ziyaretçilerin ağırlanması sırasında 4 kişilik bir yemeğin toplam maliyetinin 4632 TL'ye ulaşması ise düşündürücü. Böylece Gaziantep'in marka değeri olan yemek kültürünü korumak ve sürdürmek giderek zorlaşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum