İflas Dalgası Sürüyor: Nakliyat Devi Yıkımdan Kaçamadı... Yüzlerce Kişi İşsiz Kalacak

İflas Dalgası Sürüyor:  Nakliyat Devi Yıkımdan Kaçamadı... Yüzlerce Kişi İşsiz Kalacak
1994 yılında yola çıkan ve o zamandan bu yana lojistik alanında hizmet veren şirket, mali krize yenik düşerek iflasını duyurdu.

Küresel ofiste ekonomik zorluklar, yeni yılı karşılamadan önce bile pek çok şirket için dev bir dalga haline gelmişken, 2023 yılının bitmesine kısa bir süre kala iflas haberleri artarak devam etti. Yerel ve uluslararası piyasaların baskısıyla Türkiye'den de benzer haberler yükselmeye başladı. Son buhran haberi ise, Bursa merkezli, köklü nakliye şirketi Euro Trans ile ilgili geldi. 1994 yılında yola çıkan ve o zamandan bu yana lojistik alanında hizmet veren şirket, mali krize yenik düşerek iflasını duyurdu.


Pandemiyle değişen global ekonomik dengeler, ülkelerin merkez bankalarının faiz artırımına gitmelerine yol açtı. Sertleşen finansal ortam, yüzlerce şirketin 2023 boyunca iflas etmesine neden oldu ve bu eğilim 2024 yılının başlarında da devam etti.


Türkiye'nin önde gelen sektörlerinden biri olan lojistik ve taşımacılık, bankaların uyguladığı finansal politikalar karşısında zor günler yaşıyor. Krediye erişimin giderek zorlaştığı bir ortamda, Bursa merkezli Euro Trans Uluslararası Nakliyat Otomotiv Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi finansal krizlerle boğuşarak iflas bayrağını çekmek zorunda kaldı.


Müşterilerine ve yatırımcılarına duyuruda bulunan Euro Trans, yıllar süren uluslararası nakliye hizmetlerinin ardından mali sıkıntıların üstesinden gelemeyerek işletmenin tasfiye sürecine girdiğini açıkladı. Resmi ilan, Bursa İflas Müdürlüğü tarafından paylaşılarak aldıkları iflas kararı kamuoyuyla paylaşıldı. 1994 yılında başlayan yolculuğunun acı bir sonla noktalanması, sektördeki diğer aktörler için de bir uyarı niteliğinde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.