Tuvalet Kağıdı Fiyatları Cüzdanı Zorluyor, Vatandaş Çaresiz!

Tuvalet Kağıdı Fiyatları Cüzdanı Zorluyor, Vatandaş Çaresiz!
Hijyen Ürünlerine KDV Zammı Vatandaşı Zora Soktu: Tuvalet Kağıdı Fiyatları Tepki Çekiyor

Zincir marketlerde tuvalet kağıdı fiyatlarının artışı vatandaşların tepkisine yol açtı. Katma Değer Vergisi'nin (KDV) yüzde 8'den yüzde 20'ye yükseltilmesi sonucu hijyenik ürünlerde görülen fiyat artışları, özellikle tuvalet kağıtlarında net olarak hissediliyor. Sürekli kullanım gerektiren bu ürüne yapılan zamlar nedeniyle, birçok kişi yüksek fiyatları eleştirmekte ve alışverişlerde bütçelerinin daha da zorlandığını dile getirmekte.



Bir vatandaşın endişeleri, "Marketlerdeki indirimler olmasa tuvalet kağıdını alamayız, gerçekten çok pahalı" diyerek özetleniyor. 15'li paketler iki haftalık bir süreyi ancak karşılıyor ve fiyatların 100 lira civarından başlaması vatandaşları ekonomik baskı altında bırakıyor. Yeni gelebilecek zamlarla birlikte tuvalet kağıdı alımının iyice güçleşebileceği endişesi taşıyan tüketiciler, durumun düzeltilmesi için yetkililerden adım atmalarını bekliyor.



Gündemin merkezinde yer alan fiyatlandırmalara bakıldığında; Selpak markalı tuvalet kağıdı 199,90 TL'den, Familia Plus 32'li paketi 199,99 TL'den, Mistral çift katlı 32'li tuvalet kağıdı 169 TL'den, perfore kağıt havlu 99 TL'den, Solo 16'lı tuvalet kağıdı 129,99 TL'den, 3 katlı tuvalet kağıtları 96,75 TL'den ve 2 katlı tuvalet kağıtları ise 90 TL'den raflardaki yerini alıyor. Tüketiciler, yaşanan bu artışların bütçelerine olan etkisiyle beraber yetkililerden ve markalardan adil bir fiyat politikası uygulanmasını talep ediyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.