GAZİANTEP'TE ÖĞRENCİLERE KARŞILIKSIZ 2 BİN TL! Gaziantep'te Fatma Şahin'den Öğrencilere Müjdeli Haber!

GAZİANTEP'TE ÖĞRENCİLERE KARŞILIKSIZ 2 BİN TL!  Gaziantep'te Fatma Şahin'den Öğrencilere Müjdeli Haber!
KYK burs ve kredisiyle geçinmekte zorlanan üniversite öğrencilerine Gaziantep'ten sevindiren bir haber geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi aldığı kararla, üniversite öğrencilerine KYK ödemelerine ek olarak her ay 2.000 TL cep harçlığı sağlayacak. Bu kararın ayrıntıları büyük bir merakla bekleniyor.



KYK'nın sağladığı finansal destek, yeni yıl itibarıyla zamlanan ödemelerle öğrencilerin hesaplarını biraz olsun rahatlatacak. Güncellenen ödemeler şu şekilde belirlendi: Lisans öğrencilerine yapılan aylık ödemeler 1.250 TL'den 2.000 TL'ye, yüksek lisans öğrencilerine verilen burs 2.500 TL'den 4.000 TL'ye ve doktora öğrencilerine sağlanan maddi destek ise 3.750 TL'den 6.000 TL'ye yükseldi. Ancak artan enflasyon ve yaşam maliyetleri bu artışların öğrenciler için yeterli olmadığını gösteriyor.



Enflasyon karşısında öğrencilerin bütçesini desteklemek için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi devreye giriyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in liderliğinde başlatılan pilota uygulama ile üniversite öğrencilerine aylık 2.000 TL ek cep harçlığı verilmesi planlanıyor. Bu destek KYK'dan alınan burs ve kredilerin üzerine eklenerek öğrencilerin toplam gelirini 4.000 TL'ye çıkaracak.



Yeni uygulama ile öğrencilerin Şubat ayından itibaren Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına göre banka hesaplarına yapılacak bu ek ödemelerle bir nebze olsun mali yüklerinin hafiflemesi hedefleniyor. Başlangıçta Gaziantep'in Islahiye ve Nurdağı ilçelerinde eğitim gören öğrencilerin bu destekten yararlanacağı belirtiliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin bu anlamlı hamlesi, diğer şehirler için de bir örnek teşkil edebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum