Gaziantep'te kasapları vuran et fiyatları: Kıyma 429, kuzu kuşbaşı 669 TL Gaziantepliler et yemeyi hayal eder hale geldi

Gaziantep'te kasapları vuran et fiyatları: Kıyma 429, kuzu kuşbaşı 669 TL Gaziantepliler et yemeyi hayal eder hale geldi
Gaziantep'te kırmızı et fiyatlarının hızla yükselmesi, vatandaşları alternatif protein kaynakları aramaya itiyor. Bir kilogram kıyma için dört yüz liranın üzerinde bir meblağ ödenir hale gelirken, artan fiyatlar nedeniyle ciğere olan talep arttı.

Gaziantep'te kırmızı et fiyatlarının hızla yükselmesi, vatandaşları alternatif protein kaynakları aramaya itiyor. Bir kilogram kıyma için dört yüz liranın üzerinde bir meblağ ödenir hale gelirken, artan fiyatlar nedeniyle ciğere olan talep arttı. Ancak sakatat ürünleri de zamlardan kurtulamadı ve tüm et ürünlerinin fiyatlarındaki artış vatandaşın bütçesine ağır bir yük bindiriyor.

ET FİYATLARI UÇTU

Kırmızı etin fiyatları tüketicinin bütçesini zorlamaya devam ediyor. Gaziantep'te kasap dükkanlarında Dana kuşbaşı 469 TL, dana kıyma 429 TL, kuzu budu 449, kuzu incik fiyatı 449, kuzu fileto 449 TL, kuzu kuşbaşı 669 TL, kasap köfte ise 449 TL’den satılıyor. Bu fiyatlar, kasaplarda etiketlerin durmadan değişmesine neden oluyor. Özellikle kırmızı et ürünlerinde var olan yüksek fiyatlar, vatandaşların alım gücünü düşürüyor ve etin tadını unutturuyor.

EMEKLİLER 1 KİLO ET ALIYOR

Vatandaşlar, fiyatlar arttıkça alabildikleri et miktarını azaltmak zorunda kalıyor ve bu durum, satışları etkileyerek esnafın müşteri bulamaz hale gelmesine neden oluyor. Kasaplar, insanların artan fiyatlara tepkisinin her geçen gün büyüdüğünü belirtirken emekliler bile, ancak ayda bir kilo et alabilecek durumda olduklarını ve kurbandan arta kalan etleri tüketmek zorunda kaldıklarını ifade ediyor.

CİĞER FİYATLARI DA ZAMLARDAN NASİBİNİ ALDI

Kırmızı ete ulaşamayan vatandaşların sakatat ürünlerine yönelmesiyle birlikte, ciğer fiyatları da Gaziantep'te yükselişe geçti. Ciğerin kilosu 450 TL’ye çıktı. Önceki dönemlerde haftada iki ya da üç kere tüketilen ciğer, artık sadece haftada bir defa sofralarda yer alabiliyor.

BEYAZ ET FİYATLARI DA UÇTU

Kırmızı etin alternatifi olarak görülen beyaz et fiyatları da Gaziantep'te yükselişe geçti. Kırmızı etin yüksek fiyatları nedeniyle tavuğa yönelen vatandaşlar, beyaz etin de giderek pahalılaştığını belirterek, eskiden kg ile aldıkları ürünleri şimdi gr ile almaya başladıklarını ifade ediyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum