Araç sahipleri dikkat! Bunu Yaptırmadan Trafiğe Çıkanların Arabası Bağlanacak

Araç sahipleri dikkat! Bunu Yaptırmadan Trafiğe Çıkanların Arabası Bağlanacak
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), 2024 yılı Ocak ayından itibaren uygulanacak yeni trafik sigortası düzenlemelerini ilan etti.

Yeni düzenleme ile belirlenen araç grupları ve kullanım şekillerine göre uygulanacak prim oranlarında değişiklikler yapılacak. Özellikle dikkat çeken değişikliklerden biri, birtakım araç grupları için trafik sigortası primlerinin Şubat 2024'te yüzde 10 oranında artırılacak olması.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI YAPTIRMAMANIN CEZA ORANI DEĞİŞECEK

Söz konusu değişiklikler, mevcut yönetmelikte belirtilen geçici 11. maddenin uyarlanmasını içermekte. Bu da trafik sigortası yaptırmayan araç sahipleri için belirlenen cezai yaptırımların önemli ölçüde artacağı anlamına geliyor. Yapılacak düzenlemelerle birlikte, sigortasız olarak trafiğe çıkanlara verilecek cezalar daha da ağırlaştırılacak.

Son zamanlarda artan trafik kontrolleri dikkat çekerken, denetim ekipleri özellikle büyükşehirler başta olmak üzere Türkiye'nin birçok bölgesinde sürücülerin karşısına çıkıyor. Denetimlerde sürücülerden ehliyet, ruhsat ve en önemlisi güncel trafik sigortası poliçesinin ibrazı talep edilmekte. Şubat 2024'te yeni düzenlemelerin yürürlüğe girmesiyle birlikte, trafik kontrollerinin yoğunluk kazanması ve uyumsuz araçlara ceza kesilmesi bekleniyor.

TRAFİK SİGORTASI YAPTIRMAMANIN CEZASI NEDİR?

Zorunlu trafik sigortası yapmayan araç sahipleri için cezaların ne olduğu konusunda merak edilenler açıklığa kavuştu. Trafik sigortası bulunmayan araçlar trafikten men edilerek özel park alanlarına çekilecek. Karayollarında yapılan denetimler sırasında sürücülerden sürücü belgesi, araç ruhsatı ve geçerli trafik sigortası poliçesi talep edilecek. Yönetmeliğe uymayan araçlar tespit edildiğinde, cezalı araçlar sigorta yaptırılıncaya kadar özel park alanlarında bekletilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.