Gaziantep'te Plakasını değiştirmeyen sürücüye rekor ceza geliyor! Yoksa 32 Bin TL Cezayla Yüzleşin!

Gaziantep'te Plakasını değiştirmeyen sürücüye rekor ceza geliyor! Yoksa 32 Bin TL Cezayla Yüzleşin!
İçişleri Bakanlığı, Avrupa basılı plakasını (APP) değiştirmeyen ve sahte plaka kullanan sürücüler için çok ağır cezaların yolda olduğunu ilan etti.

Bakanlık, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yeni tescil edilen veya plakası yeniden basılan araçlar için karekod (QR kod) ve tanım numarasının zorunlu olacağını bildirdi.


Bakanlık tarafından verilen bilgilere göre, eski tipteki APP plakaları kullanmaya devam eden sürücülere 2 bin 647 liralık para cezası kesilecek. Bunun yanı sıra daha ciddi bir suç olan sahte plaka kullanımı durumunda 32 bin 170 liralık bir para cezasının yanı sıra, resmi belgede sahtecilik yapma suçu kapsamında 2 ila 5 yıl arasında hapis cezası uygulanabilecek.


İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, plaka standartlarına uymamanın kabul edilemez olduğu vurgulanarak, araç sahiplerinin derhal yasal gereklilikleri yerine getirmeleri gerektiği belirtildi. Sürücülerin trafik kurallarına sıkı sıkıya bağlı kalarak, yol güvenliğini artırmaları ve olası trafik sorunlarının çözümüne katkıda bulunmaları istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.