Gazianteplinin saçı sakalı birbirine karışacak! Saç kesim fiyatlarına rekor zam! Başkan Bile Özür Diledi!

Gazianteplinin saçı sakalı birbirine karışacak! Saç kesim fiyatlarına rekor zam! Başkan Bile Özür Diledi!
Gaziantep'te berber dükkanlarına uygulanan zamlar, tıraş fiyatlarını yüksek oranlarda artırdı. Yeni zamların ardından, Gaziantep'teki müşterileri zor bir yıl bekliyor gibi gözüküyor.

Gaziantep'te Berberler ve Kuaförler Odası, tıraş ücretlerine ilişkin yeni tarifeyi kamuoyuna duyurdu. Duyurulan zamlar göz önüne alındığında, müşteriler geçmiş yıllara oranla çok daha yüksek ücretler ödeyecekler.


YÜZDE YÜZ ZAM
Önceki yıla kıyasla yüzde 100'e yakın bir artışı ifade eden yeni fiyatlar dikkat çekiyor. Özellikle şehrin çok kullanılan berber hizmetlerinden saç kesiminin fiyatı 130 TL'den 150 TL'ye çıkarken, sakal kesimi için istenen ücret şimdi 100 TL. Ayrıca, yıkama ve fön gibi ek hizmetler de zam görenler arasında; yıkama ve fön hizmeti 70 TL, çocuk tıraşı ise makasla 75 TL, makineyle 60 TL olacak. Diğer yandan yüz maskesi ve ağdanın fiyatı da 50 TL olarak belirlendi.

GAZİANTEPLİ KORONA VİRÜS DÖNEMİNE DÖNDÜ

Berber hizmetlerinin yeni fiyat listesi, sıklıkla bu hizmetleri kullanan vatandaşları endişeye sürükledi. Vatandaşlar, ya kendi tıraşlarını kendileri yaparak pandemi dönemine dönüş yapacaklar ya da artık uzun saç ve sakal modasına uyacaklar şeklinde düşünmeye başladılar.


GAZİANTEP BERBERLER VE KUAFÖRLER ODASI BAŞKANI: 'ÜZGÜNÜM' DEDİ
Berberler Odası Başkanı Haci Darıcı zorunlu zam kararı hakkında açıklamalarda bulundu. Darıcı, berberlerin kullanmış olduğu malzemelere ve artan kira giderlerine dikkat çekerek, berber esnafının mağduriyetini önlemek amacıyla fiyat artışına gidildiğini ifade etti. Yıl sonunda asgari ücretteki artışın ve her türlü ürüne gelen zamların sonucunda mecburen fiyat artışı yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Ayrıca, Darıcı vatandaşların tepkilerini anlayışla karşıladıklarını ama kendilerinin de mazur görülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

İŞTE YENİ TARİFE:

Saç kesimi 150 TL
Sakal Tıraşı 130 TL
Saç yıkıma ve fön 120 TL
Çocuk Tıraşı 120 TL
Saç boyama 500 TL
Bıyık Boyama 150 TL
Cilt Bakımı, Maske, Ağda 150 TL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum