Çöp diye atıyorsunuz ama içinde altın var! Evinizde Gizli Hazine: Çöp Değil 22 Ayar Altın!

Çöp diye atıyorsunuz ama içinde altın var! Evinizde Gizli Hazine: Çöp Değil 22 Ayar Altın!
Ev ve ofislerimizdeki elektronik eşyaların ömrü tükendiğinde çoğumuz onları düşünmeden çöpe atıyoruz.

Ancak çöp diye bir kenara attığımız bu eski eşyalar, bazılarının farkında olmadığı bir değere sahip. Görünürde değersiz gibi duran bu cihazların içinde altın gibi kıymetli metaller gizli bulunabiliyor. Bunu bilen hurdacılar, bizim çöp olarak nitelendirdiğimiz bu elektronik atıkları toplayarak önemli kazançlar elde ediyorlar. İçlerinde yer alan metallerin değeri, kimi zaman 22 ayar altın kadar değerli olabiliyor.


ÇÖP DİYE ALTIN ATIYORUZ
Elektronik eşyalara veda etme zamanı geldiğinde, onları yenileriyle değiştirirken bir kez daha düşünmekte fayda var. Her bir eski telefon, bilgisayar ve hatta uzaktan kumanda, içinde 14, 18 hatta 22 ayar altın barındırabiliyor. Bu altınlar, cihazların bağlantı noktaları, devre kartlarındaki iğneler ve elektronik parçaların diğer küçük komponentlerinde bulunuyor. Uzman tamirciler ve geri dönüşüm firmaları, özellikle elektronik kartlarda görülen sarı alaşımların büyük bir kısmının gerçek altın olduğunu belirtiyorlar.



Bu değerli metallerin çıkarılması ise hiç de kolay değil. Elektronik aletlerde gizlenen altını çıkarma işlemi, karmaşık ve tehlikeli kimyasalları içerebiliyor. Bu işlem, uzmanlık ve dikkat gerektiren bir süreç olduğundan genellikle bu konuda deneyimli geri dönüşüm firmaları tarafından yapılıyor. Bu firmalar, altını güvenli bir şekilde ayırarak hem ekonomiye hem de çevreye katkı sağlıyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.