Döviz Fırtınası: Dolar 30 TL'ye Tutunurken Euro Yaklaşıyor, Altında Alarm Zilleri!

Döviz Fırtınası: Dolar 30 TL'ye Tutunurken Euro Yaklaşıyor, Altında Alarm Zilleri!
Gözler yine dövizde... Dolar 30 TL bandına oturmuş durumda; euro da yükselişini sürdürürken, altın piyasasının durumu kritik seviyede.

Doların dün öğleden sonra 16.14 itibarıyla alış fiyatı 30.010 TL, satış fiyatı ise 30.040 TL olarak gerçekleşti. Euro ise alışta 32.78 TL, satışta 32.86 TL seviyelerinden işlem gördü.

ALTIN BANKALARDA FARKLI, SERBEST PİYASADA FARKLI
Bankalar ile serbest piyasa arasında altın fiyatları konusunda ciddi farklılıklar göze çarpıyor. Bankalar arası piyasada gram altın 1980 TL seviyelerindeyken, Kapalıçarşı'da altının gram fiyatı 2070 TL'ye ulaşmış durumda.

DOLARDA KIRMIZI ÇİZGİ GEÇİLDİ
Piyasa uzmanlarından Reşat Yılmaz durumu değerlendirerek, "30 TL bandının aşılması, dolar için kırmızı çizgiydi ve bu çizgi geçildi. Piyasada öngörüler, doların yükseliş trendini sürdüreceği yönünde. Özellikle seçimlere kadar 32-33 TL bandının görülmesi büyük ihtimal." açıklamasında bulundu.


38-40 TL OLACAK
Yılmaz, yılsonu için de öngörülerde bulundu: "Faizler yatırımcıların beklentilerini karşılamadı, yabancı sermaye akışı da olmadı. Bu faktörlerin etkisiyle yeni rekorlar görülebilir. Yılsonu için doların 38-40 TL bandında olmasını bekliyoruz. Vatandaşlar ekran fiyatlarını izleyerek Kapalıçarşı'ya geldiklerinde fiyat farklarıyla karşılaşıyorlar ve bu durum hüsrana sebep oluyor."


DOLARIN YÜKSELMESİ ZARARLI
Show Haber'in haberine göre, vatandaşlar döviz kurlarındaki artışa tepkili: "Bu gidişle dolar daha da yükselecek", "Asgari ücretle geçinen bizim gibi insanlar için doların yükselmesi çok zararlı," şeklinde yorumlar yapıyor. Döviz bozdurmak amacıyla Kapalıçarşı'ya giden bir vatandaş, "Çocukların okul masrafları ve diğer giderler... Elimizdeki birikimi de bu yüzden bozdurmak zorunda kalıyoruz ne yazık ki," dedi.

Haber: Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.