Gaziantep Güne Zam Fırtınasıyla uyandı: Akaryakıta ve Alkole Dev Artış! Benzinde 38 Lira, Motorinde 40,55 Lira Şoku!

Gaziantep Güne Zam Fırtınasıyla uyandı: Akaryakıta ve Alkole Dev Artış! Benzinde 38 Lira, Motorinde 40,55 Lira Şoku!
Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla alkollü içki ve akaryakıttaki ÖTV zammı da belli oldu. Buna göre; her iki grupta da ÖTV tutarı yüzde 25,6 oranında arttı. Böylece Gaziantep'te benzinin fiyatı 2,31 TL, motorinin ise 2,16 TL yükseldi.

Gaziantep'te akaryakıt ve alkollü içkiler üzerinde uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışı, enflasyon rakamlarının netleşmesiyle yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeyle her iki ürün grubunda da vergi tutarı yüzde 25,6 seviyesinde yükseltildi. Bu zamın ardından benzinin litre fiyatı 38 liraya, motorinin litre fiyatı ise 40,55 liraya ulaştı.


ÖTV ZAMMININ AKARYAKIT VE ALKOLLÜ İÇECEKLERE FİYATLARA YANSIMASI

Geçen yılın temmuz ayında maktu ÖTV tutarlarında yapılan 5 TL'lik artışın ardından, bugün açıklanan üretici fiyat endeksi (ÜFE) verisiyle akaryakıt ve alkollü ürünlerdeki ÖTV zammı oranı belli oldu. Yapılan düzenlemeyle akaryakıt ve alkollü içkilerden alınan ÖTV tutarı, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2023 yılı ikinci yarısı için açıkladığı Yİ-ÜFE oranı olan yüzde 25,6 kadar artırıldı.


ZAM RÜZGARI BENZİN VE MOTORİNE DE ULAŞTI

Son dönemdeki bu gelişmeyle Gaziantep'te benzinin ÖTV tutarı 2,31 TL artarak 9,83 TL'ye, motorininki ise 2,16 TL yükselişle 9,21 TL'ye çıktı. Fiyat artışları tüm Türkiye'de hissedilirken, Şanlıurfa'da benzinin litre fiyatı 38 lira, motorinin litre fiyatı 40,59 lira olarak belirlendi. Aynı zamanda LPG fiyatları da zammın etkisiyle 19,99 liradan marketlerdeki yerini aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.