Gaziantep emeklileri zam oranını yetersiz buldu

Gaziantep emeklileri zam oranını yetersiz buldu
TÜİK'in enflasyon verilerini açıklamasının ardından memur ve emeklilere yapılacak zam oranları netleşti. Ancak Gaziantepli emekliler, zam oranlarını yetersiz buldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından memur ve emeklilere yapılacak zam oranları belirlendi. Ancak, Gaziantepli emekliler, alınan zam oranlarını yetersiz buldu.

MEMURLARA YÜZDE 49,25, EMEKLİLERE YÜZDE 37,55

TÜİK'in enflasyon verilerine göre, Aralık 2023'te aylık bazda enflasyon yüzde 2,93 artarak, yıllık bazda yüzde 64,77 oldu. Bu veriler doğrultusunda memur ve emeklilere yapılacak zam oranları belirlendi. Memurlar yüzde 49,25, emekliler ise yüzde 37,55 oranında zam alacak.

GAZİANTEP EMEKLİLERİ ZAM ORANINI YETERSİZ BULDU

Ancak, yapılan zam oranları Gaziantepli emeklileri tatmin etmedi. Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Ali Osman Özer, "Yapılan zam, emeklinin hiçbir derdine derman olmayacaktır. Beklediğimiz zaten böyle bir orandı. Hayal kırıklığına uğramadık." dedi.

Emekli ve memur emeklileri arasındaki zam oranlarındaki farka dikkat çeken Özer, "Bizi asıl üzen durum emekliler arasındaki bu ötekileştirme, bu ayrımcılık. Bu durum asla ama asla doğru değildir. Bizlere zam yapan yetkililer de bunun doğru olduğunu iddia edemez." dedi.

SADAKA GİBİ BİR ZAM YAPILDI

Özer, yapılan zammın emeklilere yeterli gelmediğini belirterek şunları söyledi:

"Yapılan zam ile birlikte en düşük emekli maaşı yaklaşık 10 bin lira olacak. Ancak bu para ile büyük şehirlerde yaşamak neredeyse imkansız. Bizim istediğimiz yüzde 60 oranında bir zamdı. Emekli kirasını ödedikten sonra en azından zor da olsa geçinebilirdi. Ancak yapılan zam ile birlikte alınacak tutar, kiraya bile yetmeyecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum