Gaziantep'te Ulaşıma ZAM GELİYOR! Gaziantep’te biniş ücretleri 23 lira olacak. Vatandaş Ne Yapsın?

Gaziantep'te Ulaşıma ZAM GELİYOR! Gaziantep’te biniş ücretleri 23 lira olacak. Vatandaş Ne Yapsın?
Gaziantep'te vatandaşlar zamlardan bıkmış durumda bir zamda toplu ulaşıma geliyor...Gaziantep'te toplu taşıma araçlarına yeni yılda zam geleceği belirtildi.

Artan maliyetler, hayat pahalılığı nedeniyle esnafın zor durumda olduğunu, geçim sıkıntısı çektiğini kaydeden Çolak, ‘’2024 yılında ulaşım ücretlerinin yüzde 58 oranında artırılması için başvuru yaptık’’ dedi. Söz konusu zam miktarının UKOME’de onaylanması halinde Gaziantep’te biniş ücretleri 23 lira olacak.

2023 yılının bitmesine sayılı günler kala Gaziantep’te zam hazırlıkları başladı. Esnaf odaları Asgari Ücrete yapılacak zam oranını beklerken, bir yandan da zam hazırlıklarına başladı. bu bağlamda bir zam haberi Minibüsçüler Odasından geldi.

Esnafın Kazancı Yetmiyor

Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, esnafın zor durumda olduğunu kaydetti. Akaryakıt fiyatları, yedek parça, araç lastikleri, tamir ve bakım masraflarının katlandığını aktaran Çolak, esnafın kazancı ancak şoför maaşını ödemeye yetiyor.

Talebimiz Yüzde 58

Asgari Ücrete gelecek zam ile birlikte maliyetlerin artacağını kaydeden Çolak, ‘’Yeni zam oranını da öngörerek Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşım ücretlerine zam için başvurumuzu yaptık. Esnafın talebi ulaşım ücretlerinin yüzde 58 oranında artırılması. Bu da 23 TL gibi bir rakama tekabül ediyor.’’

40 Esnafın Aracı Bağlandı

Kentte ulaşım hizmeti sunan esnafın geçim derdinde olduğunu aktaran Çolak, ‘’Esnaf aracından kazandığı para ile evini geçindiremiyor. Şu anda odamıza bağlı olarak hizmet veren çok sayıda esnaf aracını satılığa çıkardı. 40 esnafın aracı ise borçlarını ödeyemediği için bağlanmış durumda. Borçlarını ödeyemeyen, hacizlik olan esnafın sorunlarının çözümü için iyi bir zam oranı verilmesi şart. Aksin halde satılık araç sayısında artış olması bekleniyor’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum