Gaziantep'te Altın Yatırımcılarına Müjde! Uzman İsim Duyurdu: '2024 Yılı Altın Yılı' Olacak

Gaziantep'te Altın Yatırımcılarına Müjde! Uzman İsim Duyurdu: '2024 Yılı Altın Yılı' Olacak
ALB Yatırım Başekonomisti Doç Dr. Filiz Eryılmaz, A Haber canlı yayınında altın piyasasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Eryılmaz, 2024 yılı için altın yatırımcılarına müjdeli haberler vererek, yılın "altın yılı" olacağını belirtti.

Eryılmaz, altın fiyatlarının son dönemdeki artışının, özellikle merkez bankalarının faiz politikalarındaki değişikliklerin bir sonucu olduğunu vurguladı.

Eryılmaz, 2024 yılı için altın yatırımcılarına müjdeli haberler vererek, yılın "altın yılı" olacağını belirtti. Altında yaşanan geri çekilmelerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. "Evet, fiyatlar bir miktar yüksek ama 2024 yılında daha da artış bekliyoruz. Dolayısıyla her geri çekilme, yatırımcılar için yeni bir alım fırsatı olabilir" dedi.

2024'ün ikinci çeyreği ve yarısında hem ons altın hem de gram altında rekor seviyelerin görülebileceğini belirten Eryılmaz, bu durumun güçlü bir trendin göstergesi olacağını ekledi. Yatırımcılara, kademeli alımlar yaparak bu trendden faydalanmalarını önerdi.

Yatırım dünyasında, özellikle merkez bankalarının faiz artırımı konusundaki temkinli yaklaşımları altın fiyatlarını destekleyen ana faktörlerden biri olarak görülüyor. Eryılmaz, bu durumun altın fiyatları üzerinde etkili olmaya devam edeceğini ve 2024'te altın yatırımcılarını olumlu yönde etkileyeceğini vurguladı.

Bu değerlendirmeler, altın piyasasında önemli bir değişiklik olacağına işaret ediyor ve yatırımcılara 2024 yılında altın yatırımlarını gözden geçirme tavsiyesinde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.