Gaziantep Havalimanı'nda En Ucuz Uçuş Fiyatları! Sanayi şehri Gaziantep'te bir yerden bir yere gitmek ARTIK imkansız!

Gaziantep Havalimanı'nda En Ucuz Uçuş Fiyatları! Sanayi şehri Gaziantep'te bir yerden bir yere gitmek ARTIK imkansız!
Sanayi şehri Gaziantep'te bir yerden bir yere gitmek ARTIK imkansız! Gaziantep’ten uçak veya otobüsle aile boyu seyahat etmek hayal oldu.

Gaziantep'te akaryakıt, MTV, ARAÇ MUAYENENE ve araçların tamiri ve özellikle zamlanan vergilerden dolayı gelen zamlar şehirlerarası yolculuk yapmayı da imkansız hale getirdi. Uçak ve otobüs bileti fiyatları tavan yaparken, aile boyu seyahat etmek isteyen asgari ücretli bir çalışan, aylığını bilete yatırmak zorunda.

GAZİANTEP'TEN UÇAKLA SEYAHAT ERMEK İSTEYENLER İÇİN GÜNCEL UÇAK BİLETİ FİYATLARI

ekran-resmi-2023-12-21-14-46-38.png

GAZİANTEP ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS FİYATLARI

ekran-resmi-2023-12-21-14-51-07.png

Gaziantep Otogarı

85 bin metrekare alan üzerine kurulan Gaziantep Otobüs Terminali’ne şehrin merkezinden ulaşmak son derece kolay. Farklı bölgelerden geçen otobüs hatlarından yararlanarak terminale uygun fiyata gelebilirsiniz. Seyahat firmalarının ücretsiz yolcu servisleri, dolmuş ve taksi ise Gaziantep Otobüs Terminali’ne erişim için tercih edilebilecek diğer alternatifler arasında.

Otobüs

Karataş 1 yönünden gelecek yolcular, B38 hat numaralı otobüslerle doğrudan Gaziantep Otobüs Terminali’ne ulaşabilirler. Mavikent yönünden ise B75, B59 ve B46 hat numaralı otobüslere binebilirsiniz. Ayrıca Düztepe yönünden 24 numaralı otobüsle otogara ulaşım sağlanabiliyor. Otobüslere binerken kullanılan seyahat kartlarını ise şehir merkezinde bulunan satış noktalarından alabilirsiniz.

Yolcu Servisleri

Gaziantep Otobüs Terminali’ne sefer düzenleyen firmaların servisleri, terminale ulaşımda tercih edilebilecek bir başka seçenek. Servislerin Gaziantep kent merkezinde bulunan hareket noktalarını ve kalkış saatlerini ilgili firmadan öğrenerek yolculuk planınıza yön verebilirsiniz.

Taksi

Gaziantep Otobüs Terminali, şehir merkezinde bulunan yerleşimlerin pek çoğuna uzak sayılabilecek bir noktada yer alıyor. Bu nedenle taksiler, terminale seyahatte biraz pahalı gelebilir. Buna karşılık otobüse yetişmek için acele etmeniz gerektiğinde taksi alternatifini değerlendirebilirsiniz. Üstelik şehrin neredeyse her bölgesinde dakikalar içinde taksi bulmak mümkün.

Minibüs

Otobüslerden daha pratik ve hızlı bir toplu taşıma aracı seçeneği için minibüsü tercih edebilirsiniz. Şehir merkezinden yolcuları taşıyan minibüsler ile bulunduğunuz bölgeye bağlı olarak 20-30 dakika içinde Gaziantep Otobüs Terminali’ne erişebilirsiniz.

Özel Servisler

İş ve ticaret amacıyla da sıklıkla ziyaret edilen Gaziantep’te hizmet veren pek çok özel servis firması mevcut. Bu firmalardan ihtiyaçlarınıza uygun bir araç kiraladığınızda bulunduğunuz noktadan direkt olarak Gaziantep Otobüs Terminali’ne seyahat edebilirsiniz. Üstelik servisler, bagaj yükü fazla olan yolcular için de son derece konforlu.

Havalimanından Gaziantep Şehir Merkezine Ulaşım

Gaziantep Oğuzeli Havalimanı şehir merkezinin 20 km güneydoğusunda yer almaktadır. Sivil kategoride olan havaalanı uluslararası uçuşlara da açıktır.

Şehir merkezine ulaşımı isterseniz HAVAŞ, belediye otobüsü, taksi seçeneklerinden birisiyle sağlayabilir; isterseniz de araç kiralama seçeneğini gözden geçirebilirsiniz.

HAVAŞ

HAVAŞ servisleri şehir merkezine gitmenin en kolay yollarından biri. Servisler uçak kalkış saatlerine göre düzenlenmekte. Havalimanından şehir merkezine ulaşmak istiyorsanız uçağınızın inişinden 25 dakika sonra servisler hareket etmektedir.

Güzergâhları ise: ‘’Gaziantep Havalimanı, Oğuzeli Kavşağı, Perilikaya Et ve Balık Kurumu, Şehreküstü İtfaiyesi, İnönü cd. , Şirehan Devlet Hastanesi, Sosyal Sigortalar Kurumu önü, Öğretmen Evi, HAVAŞ Şehir Ofisi, Otogar’’ şeklindedir.

Belediye Otobüsü

Şehre ulaşımın sağlanmasında belediye otobüsleri 24 saat hizmet veriyor. 2 ayrı güzergâhtan şehre ulaşım sağlanmakta. Belediye otobüsleri; birinci güzergâh olarak Karataş, Üniversite, Ordu Caddesi, Büyükşehir Belediye duraklarını izliyor; ikinci güzergâh olaraksa Otogar, Balıklı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi duraklarını kullanıyor.

Taksi

Taksi de rahatlık bakımından tercih edilebilir. Gaziantep’te taksilerin açılış ücreti diğer şehirlerle hemen hemen aynı olsa da taksinin diğer alternatiflerden daha pahalı bir seçenek olduğunu unutmayın.

Araç Kiralama

Araç kiralamak isterseniz, Gaziantep Havalimanı’nda Avis, Hertz, Sixt, Acarsan, National Car Rental gibi araç kiralama ofisleri mevcut. Buralardan aracınızı kiralayarak şehre ulaşımı sağlayabilirsiniz. Ancak trafik sorununu göz önünde bulundurmanız sizin faydanıza olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.