Borçlu Şehir Gaziantep! Gaziantep, en borçlu illeri arasında 4. sırada

Borçlu Şehir Gaziantep! Gaziantep, en borçlu illeri arasında 4. sırada
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) takibe düşen alacak miktarı bakımından Türkiye’nin en borçlu illeri açıkladı. Gaziantep’in listenin ilk sıralarında yer alması dikkat çekti

Türkiye’nin yanı sıra Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin lokomotif illeri arasında yer alan yıllık 10 milyar doların üzerinde ihracat ile ülke ekonomisine katkılar sunan Gaziantep’in ekonomik krizden etkilenmesi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine yansıdı.

314 milyar 568 milyon 297 TL kredinin 5,5 milyar TL’si takipte

Kentimizde kullanılan 314 milyar 568 milyon 297 TL kredinin 5,5 milyar TL’si takibe düştü. Bu rakam ile takibe düşen alacak miktarı bakımından Türkiye’nin en borçlu illeri arasında 4. sırada bulunan Gaziantep, takipteki alacak oranında ise 14. sırada yer aldı.

Ülkemizde 10 trilyon 750 milyar 836 milyon 574 bin TL kredi kullanıldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verileri doğrultusunda Türkiye’de kullanılan toplam kredi oranları, takipteki alacak miktarı ve takibe düşen illerin son durumu açıkladı. BDDK’ya göre ülkemizde 10 trilyon 750 milyar 836 milyon 574 bin TL kredi kullanıldı.

Takipteki alacak miktarında 69,4 milyar TL ile ilk sırada İstanbul var

Takipteki alacak miktarında 69,4 milyar TL ile ilk sırada İstanbul bulunurken, İstanbul’u, 23,3 TL ile Ankara, 8 milyar TL ile Konya, 2,5 milyar TL ile İzmir, 5,5 milyar TL ile Gaziantep, 4 milyar 755 milyon TL ile Adana, 3,4 milyar TL ile Bursa takip etti.

Takipteki alacakların toplam nakdi krediler içerisindeki payını gösteren takibe dönüşüm oranı bankacılık sektöründe yüzde 1,53 dolaylarında iken takipteki alacak oranının en yüksek olduğu iller sıralamasında Konya yüzde 3,9 ile ilk sırada yer aldı. İkinci sırada Diyarbakır, üçüncü sırada Mardin, dördüncü sırada Hakkari, beşinci sırada Adana, altıncı sırada Van, yedinci sırada Şanlıurfa, sekizinci sırada Batman ve onuncu sırada ise Bingöl yer aldı.

Çankırı borcuna en sadık il

Çankırı’dan sonra takipteki alacak oranının en düşük olduğu arasında Denizli, Nevşehir, Siirt, Kastamonu ve Aksaray oldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu istatistiklerinde toplam nakdi kredi tasarruf mevduatı oranı ve takipteki alacaklar toplam nakdi kredi oranı ve takipteki alacakların en yüksek olduğu sektöre ait bilgiler de yer aldı. Buna göre, Gaziantep 374,33 ile toplam nakdi kredi tasarruf mevduatı oranında ilk sırada bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.