Sıfır Otomobil Fiyatları Dip Yaptı! İşte Türkiye'nin En Ucuz Sıfır Otomobilleri

Sıfır Otomobil Fiyatları Dip Yaptı! İşte Türkiye'nin En Ucuz Sıfır Otomobilleri
Yılsonuna yaklaşırken otomobil fiyatlarındaki tepe noktalardan gerileme süreci başladı. Otomotiv markaları, Ticaret Bakanlığı'nın getirdiği düzenlemelerle fiyatları indiriyor, sıfır faizli kredi kampanyalarıyla müşterilere avantajlı seçenekler sunuyor.
Ticaret Bakanlığı'nın Önemi

Ticaret Bakanlığı'nın hem ikinci el hem de sıfır otomobil satışlarına yönelik aldığı kararlar etkili oldu. Bakanlığın attığı adımlarla birlikte aksesuar adı altında bayilerin fatura kesmeden el altından para alması, bayi çalışanlarının satış listesinde sıra önceliği tanımak için fazladan ücret talep etmesi, bir kişinin topladığı vekaletlerle 3’ten fazla araç satışının önüne geçilmesi, fahiş fiyat denetimleri, sıfırdan daha pahalıya satılan ikinci ele düşmüş araçların ilanlarına düzenleme gibi birçok aksiyon otomobil sektörünü düzene soktu.

İhtiyaç Haline Dönüşen Otomobil

Bununla birlikte güven ve istikrar ortamının pekişmesi, hükümetin aldığı para ve mali politikaların etkisiyle birlikte otomobiller yatırım aracı olmaktan çıkıp ihtiyaç haline geri döndü. Böylece otomobili sadece ihtiyacı olanlar erişmek istemeye başladı ve talep geri çekildi.

Markaların Kampanyaları

Markalar da bu gelişmeler ışığında ellerindeki otomobilleri satmak için sıfır faiz kampanyaları, yüz binlerce liralık fiyat indirimleri yapıp müşteri çekmek için yarışa girdi.

En Ucuz Otomobiller

Türkiye'deki en ucuza satılan otomobil Fiat Egea oldu. Egea'yı Kia Picanto, Citroen C3 ve Renault Taliant takip etti.

ekran-resmi-2023-11-26-11-22-25.png

Kaynak: Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.