İşçi Avukatı İşçi Hakları Ücretsiz Danışma

İşçi Avukatı İşçi Hakları Ücretsiz Danışma
Harbiye Hukuk Bürosu İstanbul Avukat kadrosu uzun yıllar edindiği tecrübesiyle hukukun her alanında hizmetler vermeye devam etmektedir.

Harbiye Hukuk Bürosu İstanbul Avukat kadrosu uzun yıllar edindiği tecrübesiyle hukukun her alanında hizmetler vermeye devam etmektedir. İş Hukuku Avukatı büromuz, uzman ekibiyle müvekkillerine iş hukuku avukatı olarak uyuşmazlıklarda yardımcı olmaktadır. İş hukukunun tüm konularında işçi ve işverenler arasında oluşan uyuşmazlıklara çözüm bulma adına hizmetler vermektedir. Uyuşmazlıklara en hızlı çözümler sağlanması ve müvekkillerinin haklarını koruma önceliğinde işçi avukatı işçi hakları hizmetleri verilmektedir.

İşçi avukatı büromuzda arabuluculuk görevi bulunan tecrübeli iş hukuku avukatları bulunmaktadır. Uzman kadromuz iş hukuku uyuşmazlıkları olduğunda dava şartı olan arabuluculuk hizmetleri vermektedir. Arabuluculuk sonuçsuz kaldığında yargı yoluna giderek müvekkillerinin iş ve davalarını takip etmektedir. İşçi hakları konusunda ücretsiz danışma hizmetleri için aşağıda belirtilen iletişim hatlarımızdan bizi arayabilirsiniz.

İşçi avukatı ekibimizin verdiği hizmetler şu şekildedir;

  1. İşçinin ödenmemiş ya da noksan ödenmiş fazla mesai, UBGT alacakları, resmi ve dini tatil ücretleri hakkındaki davaları takip etmek,
  2. İş kazasından dolayı tazminat davaları açmak,
  3. Hizmet tespit davası açmak,
  4. İşçi ve işveren arasında oluşabilecek uyuşmazlıkları arabuluculukla çözümlemek,
  5. Kıdem ve ihbar tazminatı davası açmak,
  6. Kıdem tazminatlarını almak,
  7. İhbar tazminatını almak,
  8. Fazla çalışma ücretlerini temin etmek,
  9. Ulusal Bayram ve Mesai Ücreti Alacaklarını temin etmek,
  10. İşe iade davası açmak,
  11. Yıllık izin ücretlerini temin etmek,
  12. İşçilik alacaklarını arabuluculuk yoluyla temin etme ve süreci yakından takip etmek,
  13. Mobbing ve kötüniyet tazminatlarını temin etmek,
  14. Meslek hastalığından dolayı tazminat davası açmak,

Her hukuki uyuşmazlığın çözüm yolunun birbirinden farklı olduğu düşünüldüğünde somut olayın özeline inilerek mevzuat ve en son Yargıtay kararları da dikkate alınarak hukuki bir strateji geliştirilmelidir. Buna göre bir iş hukuku uyuşmazlığı çıktığında tecrübeli İş hukuku avukatı ekibinden faydalanılabilir.

İşçi hakları ve işveren hakları ile ilgili uyuşmazlıklarda İstanbul’ın her yanında faaliyetlerde bulunan Harbiye Hukuk Büromuzun aşağıdaki iletişim hattından işçi hakları işçi avukatına ulaşılabilir.

İŞÇİ HAKLARI AVUKATI ÜCRETSİZ DANIŞMA

Türkiye Barolar Birliğince yıllık olarak yayımlanan avukatlık ücretleri tarifesi bulunmaktadır. Bu tarifeye göre Avukatlık Asgari Ücret belirlenmektedir. Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi, avukatlıkla verilen hizmetlerin karşılığı olarak ödenmesi gerekli en az tutarda belirlenen ücretleri göstermektedir. Avukatlar hiçbir şekilde tarifede belirlenen ücretlerin altında ücret kararlaştıramaz.

İşçi hakları ücretsiz danışma hattı

Avukatların alacakları ücretler baro düzeyinde ve avukatlık mesleğini yapanların meslek tecrübesi ile nitelikleri dikkate alınarak değişebilir. Avukatların her biri, asgari tarifeden başlamak üzere, hizmet vereceği uyuşmazlık alanına göre avukatlık ücreti öngörebilir. İş hukuku davaları özelinde avukatlık ücretleri, uyuşmazlığın konusu, taraflar, uyuşmazlığın içeriği, avukatın tecrübesi, bilgisi, uzmanlığı ve tarafların ekonomik gücüne göre değişebilir. Güncel Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi doğrultusunda İş Hukuku avukatı ücretleri belirlenebilir.

İŞÇİ HAKLARI İŞ HUKUKU AVUKATI NE İŞ YAPAR

İş hukuku davalarında iş hukukunda önemli bir yeri bulunan sistematik uygulamalar konusunda uzman avukatla çalışılmasını gerektirmektedir. Bu nedenle iş hukuku uzmanlığı bulunan ve tecrübeli işçi hakları işçi avukatı büromuzda çalışmalarını sürdüren ekibimize iletişim hattından ulaşabilirsiniz. İş hukuku avukat ekibimiz, iş hukukunda ortaya çıkabilecek uyuşmazlıkları çözüme kavuşturabilecek tecrübe ve bilgi birikime sahiptir.

Bu kapsamda iş hukukuna ilişkin davalar ve işlerde dava takibini yapma, işçi-işveren haklarını gözetmek iş hukuku avukat kadromuzun en önemli görevleri arasındadır. İşçi hakları işçi avukatı büromuz, iş hukukuna ilişkin mevzuatı yakından takip eden, iş davalarında yeterince donanımlı uzman bir ekipten oluşmaktadır.

KIDEM TAZMİNATI DAVASI

İşçi-işveren haklarını gözeten işçi hakları işçi avukatı ekibimiz iş uyuşmazlıklarındaki tecrübesiyle en iyi çözümleri ortaya koymaya çalışmaktadır. Bu anlamda gerek işçilerden gerekse de işverenlerden haklarını alamayan bireylerin haklarını mahkemelerde savunmaktadır.

İş hukukunun en çok karşılaşılan uyuşmazlıkları arasında bulunan kıdem tazminatı hesaplamaları işçi hakları işçi avukatı kadromuz tarafından yapılmaktadır. Bu kapsamda başka İş Kanunu olmak üzere, Deniz ve Basın İş kanunlarına göre çalışan işçilerin iş sözleşmelerinin sona ermesi üzerine kıdem tazminatı önemli bir yere sahiptir. İş sözleşmesinin belli durumlarda sona ermesi sonrasında işçi ya da mirasçılarının alabileceği paradır. Bu tazminat aynı ya da farklı işverenlerin emri altında çalışan işçilerin hizmet sürelerine bakılarak hesaplanmaktadır.

İşçi hakları arasında bulunan kıdem tazminatı belirli koşullarda verilmektedir. Kanuna göre işçinin öncelikle, İş Kanununa tabi bir iş sözleşmesi ile çalışması gerekmektedir. İşçi, işyerinde en az bir yıldır çalışıyor olması zorunludur. Ayrıca, sözleşmenin kıdem tazminatına hak kazandıracak şekilde sona ermesi gerekir.

İHBAR TAZMİNATI DAVASI

İşçi avukatı büromuzda tecrübeli uzman kadromuz işçi ve işverenlerin haklarını gözeterek iş hukuku uyuşmazlıklarını çözüme kavuşturmaya çaba sarf etmektedir. İhbar tazminatı, işçilerin talep edebilecekleri hakları arasında bulunmaktadır. Kanunda belirtilen ihbar tazminatı şartları varsa, işçinin almış olduğu maaş ve çalışmış olduğu yıl (kıdemi) dikkate alınarak, ihbar tazminatı hesaplama formülüyle alınacak miktar belirlenmektedir.

Kanunda öngörülen koşullara dikkat edilmeden iş sözleşmesi feshedildiğinde usulsüz fesihten söz edilir. Usulsüz bir fesih, iş sözleşmesinin tarafları olan, işçi yahut işveren tarafından gerçekleştirilebilmektedir. İş Kanunu md. 17/4. fıkra uyarınca, işçinin belirsiz süreli bir iş sözleşmesiyle çalışırken sözleşmesi feshedilirken, yasal bildirim sürelerine uymayan taraf, ihbar tazminatını ödemekle yükümlü olacaktır. İşçi hakları işçi avukatı olarak ihbar tazminatı formülüne göre tazminatlar hak kayıpları olmaksızın hesaplanmaktadır. Bu konuda bir avukata danışabilirsiniz.

İŞ KAZASI DAVASI

İşçi avukatı büromuzda tecrübeli uzman kadromuz işçi ve işverenlerin haklarını gözeterek iş hukuku uyuşmazlıklarını çözüme kavuşturmaya çaba sarf etmektedir. İş kazası tazminat talepleri son dönemlerde çok fazla karşılaşılan uyuşmazlıklar arasındadır. İş kazası, işyerinde ya da işin görülmesi amacıyla işyeri dışında gerçekleşebilir. Kısaca, işin yürütülmesinden dolayı ortaya çıkan olaylar iş kazası olarak adlandırılır. İş kazasından dolayı işçi yaralandığında kendisi, ölmesi durumunda işçinin yakınlarının tazminat hakları bulunmaktadır. Bireyler daha çok iş kazası geçirdim ne yapmalıyım ya da nereye başvurmalıyım sorularını sormaktadır. Diğer taraftan bilinmesi gerekli husus iş kazası zamanaşımı süresinde tazminata konu edilmelidir.

İş kazası sayılan haller 5510 sayılı Kanunda belirtilmiştir. Buna göre;

  1. İşçinin, işyerinde olduğu anda ortaya çıkan yaralama ya da ölümler. İşçinin yaralanma ya da ölüm şekli önemli değildir. İşçi eğer işyerinde bir olaya maruz kalmışsa, bu iş kazası sayılır. Sözgelimi, işçi kalp krizi geçirdiğinde, olayın işyerinde gerçekleşmesi iş kazası kabul edilir. Böylece işçi işyerinde kalp krizi dahi geçirse, iş kazası tazminat talebinde bulunulur.
  2. İşverenin yürüttüğü işten dolayı ortaya çıkan yaralanma ya da ölümler.
  3. Bir işverene bağlı işçinin, işyerinin dışında görevlendirildiği yerde işini yaparken, ortaya çıkan yaralanma ya da ölümler.
  4. Kadın sigortalı işçinin, iş mevzuatından dolayı çocuğunu emzirmek için ayırdığı sırada ortaya çıkan yaralanma ya da ölümler. Sözgelimi, kadın işçi çocuğunu emzirirken, binanın üst katlarından kafasına düşen bir taş nedeniyle yaralandığında ya da öldüğünde tazminat hakkı vardır.
  5. Sigortalı işçilerin, işverenin sağlandığı bir vasıtayla iş yapılacak yere gidiş-gelişlerinde ortaya çıkan yaralanma ya da ölümler.

İşçi avukatına iş kazası geçirmeniz halinde ulaşabilirsiniz.

İŞE İADE DAVASI

İşçi hakları işçi avukatı büromuzda tecrübeli uzman kadromuz işçi ve işverenlerin haklarını gözeterek iş hukuku uyuşmazlıklarını çözüme kavuşturmaya çaba sarf etmektedir. İşveren tarafından haklı bir nedene dayalı olarak işçinin işten çıkarılabilmesi mümkündür. Ancak, işverenin uygulamada tazminat vermek istememesi nedeniyle Kanundaki haklı nedenlerin bulunmadığı hallerde, işçinin işten çıkarılmasına karar verdiği görülmektedir. Bu hallerde tazminat verilmeksizin işten çıkarılan işçinin yasal olarak haklarına kavuşabilmesi mümkündür.

Buna göre işçinin ilk önce işe iade davası açması ve iş sözleşmesinin (işten çıkarılmasının) haklı bir nedene dayanamadığını belirterek feshin geçersiz olduğunu ve fesihten dolayı uğramış olduğu zararların bir kısmını talep etmesi gerekmektedir. İşçinin iş güvencesi kapsamında olmaması durumunda doğrudan kıdem ve ihbar tazminatları ile diğer işçilik alacakları da dava konusu yapılabilecektir.

İş hukuku avukat büromuzda birlikte çalıştığımız uzman ve tecrübeli avukatlara sitemizin iletişim sayfasından ulaşılabilir yada avukata sor sayfamız üzerinden sorularınızı sorabilirsiniz.

İŞ HUKUKU İŞÇİ HAKLARI AVUKATI İÇİN BİZE ULAŞIN

Harbiye Hukuk Bürosu müvekkillerimizin iş hukuku uyuşmazlıklarını en hızlı ve adil bir şekilde çözüme kavuşturma adına hizmetler vermektedir. Bu kapsamda iş hukuku işçi hakları avukat ekibimizin uzmanlık alanında işçi müvekkillerine hukuki destekte bulunduğu başlıca uyuşmazlıklar şunlardır;

  1. İşine son verilen yani işten çıkarılan işçilerin hakları,
  2. İşçi hakları,
  3. İşçilerin evlilikleri dolayısıyla sahip oldukları haklar,
  4. İşçinin ölüm nedeniyle izin hakkı,
  5. Kıdem tazminatı davası,
  6. İhbar tazminatı davası,
  7. Sendikal tazminat davası,
  8. İş kazası tazminatı davası,
  9. İşe iade davası,
  10. Kötüniyet tazminatı davası,

İş hukuku avukat ekibimizin uzmanlık alanında işveren müvekkillerine hukuki destekte bulunduğu başlıca uyuşmazlıklar ise şunlardır;

  1. İş sözleşmelerinin hazırlanması,
  2. iş sözleşmelerinin fesih bildiriminin hazırlanması,
  3. İşe iade davaları,
  4. Kötüniyet tazminatı davaları,
  5. İşçinin ihbar ve kıdem tazminatına ilişkin davalar,
  6. İş kazası ve meslek hastalıkları nedeniyle ortaya çıkan uyuşmazlıklar,

İş hukuku avukat büromuzda birlikte çalıştığımız uzman ve tecrübeli avukatlara sitemizin iletişim sayfasından ulaşılabilir yada avukata sor sayfamız üzerinden sorularınızı sorabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.