Gaziantep Büyükşehir TRAFİK SORUNUNU ÇÖZDÜ! GAZİANTEP'TE ÖRNEK ÇEVRECİ UYGULAMA

Gaziantep Büyükşehir TRAFİK SORUNUNU ÇÖZDÜ! GAZİANTEP'TE ÖRNEK ÇEVRECİ UYGULAMA
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehirde bisikletli ulaşımı teşvik etmeyi amaçlayan Gazibis projesini hayata geçirerek, hem çevre dostu hem de sağlıklı bir ulaşım alternatifi sunuyor.

Gazibis projesinin kullanıcıları için tasarlanan sistemi, kolay ve pratik bir bisiklet kiralama deneyimi vaat ediyor. İstasyonlardan kredi kartı ya da Gaziantep Kart ile bisiklet kiralanabiliyor. Gaziantep Kart sahiplerinin, bisiklet kiralayabilmek için öncelikle bir üye kaydı oluşturmaları gerekiyor. Bu kayıt işlemi, hem online olarak gaziulas.com üzerinden hem de Gaziantep Kart İşlem Merkezi'nde yüz yüze yapılabiliyor. Üyelik işlemini tamamlayan kullanıcılar, şehir genelinde bisiklet kiralayarak bu çevreci ulaşım hizmetinden yararlanabiliyorlar.

ekran-resmi-2024-09-02-21-09-06.png

BİSİKLET TAMİR İSTASYONLARI SAYESİNDE KESİNTİSİZ YOLCULUK!

Gaziantep'te bisikletli ulaşımı daha da kolaylaştırmak için şehir merkezinde bisiklet tamir istasyonları konuşlandırılmıştır. Bu istasyonlar, lastiklere hava basma ve ufak onarım hizmetleri sunarak, bisikletleri daha uzun ömürlü kılıyor. Bisiklet tamir istasyonları, yolculuğun kesintisiz devam etmesini sağlayarak, sağlıklı ve çevre dostu ulaşım aracı olan bisiklet kullanımını teşvik ediyor.

ekran-resmi-2024-09-02-21-09-13.png

ARTIRILAN BİSİKLET PARK ALANLARIYLA GÜVENLİ VE RAHAT PARK İMKANI

Gazibis projesinde yapılan bir diğer iyileştirme ise bisiklet park alanlarının sayısının artırılmasıdır. 18'den 56'ya yükseltilen bisiklet park noktaları, kullanıcılara güvenle park etme kolaylığı sağlıyor. Gaziray ve tramvay istasyonlarına yerleştirilen park yerleri ile "park et, devam et" konsepti, şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımını daha pratik hale getiriyor. Bu düzenlemeler, çevre dostu ulaşım yöntemlerini destekleyerek, şehrin trafik yoğunluğunu hafifletmeyi amaçlıyor.

ekran-resmi-2024-09-02-21-09-19.png

KATLANIR BİSİKLETLERLE TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA BİNMEK MÜMKÜN

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gazibis ile toplu taşımayı ve bisikletli ulaşımı birleştirecek adımlar atarak, şehirdeki ulaşım alışkanlıklarında yenilikçi bir dönüşüm sağlıyor. Katlanabilir bisikletler sayesinde toplu taşıma araçlarına rahatça binilebiliyor, bu yenilik şehir içi seyahatleri daha esnek ve çevre dostu yapıyor. Gazibis projesi, Gaziantep'in yaşanabilirliğini artırmaya yönelik önemli bir girişim olarak dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.