Türkiye'den Vizesiz Gidilebilecek Cennet Köşeler

Türkiye'den Vizesiz Gidilebilecek Cennet Köşeler
Dünyanın her bir köşesinde saklı cennetler ve büyüleyici atmosfere sahip mekanlar bulunur.

Kısa süreliğine de olsa yoğun şehir hayatından uzaklaşmak ve bu lokasyonlara seyahat etmek herkesin hayalidir. Ülkeler arasında geçiş yapmak zorlu olsa da vizesiz geçiş fırsatlarıyla keyifli seyahat rotaları çizmek mümkündür. Siz de Türkiye'den vizesiz seyahat edilebilen lokasyonları tanıyarak farklı kültürlerin kapılarını aralayabilirsiniz.

Belgrad: Tarih ve Kültürün Buluştuğu Şehir

Türkiye vizesiz tatil destinasyonları arasında Tuna ve Sava nehirleri arasında yer alan Belgrad öne çıkar. Belde, farklı kültürel ögeleri ve yapıları içerisinde barındırır. Örneğin, yer yer Osmanlı İmparatorluğu'ndan izlere rastlamanız mümkündür. Vizesiz seyahat rotaları içerisindeki Belgrad’da ziyaret edebileceğiniz lokasyonlar aşağıdaki gibidir:

  • Kale Meydan, şehir merkezine yakın konumuyla gezginlerin ilk durağıdır. Sava ve Tuna nehirlerinin birleşim noktası olan meydan, büyüleyici görünümüyle öne çıkar.
  • Yüz ölçümüyle dünya üzerindeki en büyük Ortodoks Kilisesi sayılan Aziz Sava Katedrali, Hristiyanlık inancından izler taşır. Avantajlı Belgrad uçak bileti seçenekleriyle katedralde tarihi bir yolcuğa çıkabilirsiniz.
  • Belgrad şehrinde Sırp mucit Nikola Tesla’nın hayatına göz atabileceğiniz bir müze bulunur. Belgrad Üniversitesi öğrencilerinin rehberliği eşliğinde icatlarını inceleyebilirsiniz.

Tüm bunlarla birlikte şehrin içerisinde müze ve kiliseler gibi farklı kültürel mekanlar da bulunur. Belgrad uçak bileti rezervasyonlarıyla şehri ziyaret edebilir ve Sırbistan’ın tarihi değerlerini yakından tanıyabilirsiniz.

Kotor: Adriyatik'in Saklı Cenneti

Türkiye'den vizesiz tatil önerileri için bir diğer seçenek, Karadağ’ın Kotor şehridir. Sahil kasabası atmosferine sahip olan şehir, küçük olmasına karşın mimari eserler bakımından zengindir. Ayrıca UNESCO Dünya Mirası listesinde de kendisine yer bulmuştur. Kotor uçak bileti alarak keşfedebileceğiniz mekanlar arasında St. John Tepesi, Saint Thyrphon Katedrali ve Bajova Kula Plajı yer alır.

Kotor’u ziyaret etmek için en uygun dönem yaz sezonudur. Turistler, ılıman hava şartlarında şehrin güzelliklerini keşfederken çeşitli etkinliklere de katılma şansına sahiptir. Bununla birlikte sezon içerisindeki bilet fiyatları nispeten pahalı olabilir. Avantajlı Kotor uçak bileti seçeneklerinden faydalanmak için kış aylarında rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Saraybosna: Osmanlı İzleri ve Modern Yaşamın Harmanı

Vizesiz gidilebilecek ülkeler içerisinde yer alan Bosna Hersek, Saraybosna şehriyle her yıl yüz binlerce turisti kendine çeker. Şehir, her köşesinde Osmanlı kültürüne dair izler taşır. Gazi Hüsrev Yadigâr Cami ve çevresindeki türbeler bu duruma güzel bir örnektir. Ayrıca turistlerin gözdesi Brusa Bedesteni de Osmanlı Sadrazamı Süvar Rüstem Paşa tarafından yaptırılmıştır. Avantajlı Saraybosna uçak bileti seçenekleriyle şehrin kültürel zenginliklerini keşfedebilirsiniz.

Saraybosna’nın mimarisi, sadece Osmanlı kültürüyle sınırlı değildir. Aynı zamanda Avrupa tarzı mimariye sahip Kutsal Kalp Katedrali gibi pek çok farklı yapıyı da bünyesinde barındırır. Şehri ikiye ayıran Latin Köprüsü, I. Dünya Savaşı’nın patlak vermesine neden olan suikastin yaşandığı mekandır. Saraybosna uçak bileti seçenekleriyle şehrin tarihi önemini kavramanız mümkündür.

Vizesiz Seyahatin Avantajları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vizesiz seyahat avantajları arasında, özellikle zaman ve maliyet tasarrufu öne çıkar. İzin alma şartı bulunmadığından herhangi bir şekilde harç ödemesi de yapılmaz. Ayrıca vizesiz gidilen ülkeler için seyahat süresi 3 aya kadar uzatılabilir. Böylece tatil boyunca dilediğiniz şehir ve bölgeleri rahat bir şekilde gezebilirsiniz.

Vizesiz seyahat etmek son derece avantajlı olsa da dikkat edilmesi gereken önemli etkenler vardır. Öncelikle vizesiz gidilen ülkeler için zorunlu seyahat sigortası yaptırmanız gerekir. Sigorta evraklarıyla birlikte seyahat izni, pasaport ve kimliğinizi de yanınızda bulundurmalısınız. Seyahat esnasında dönüş biletinizi sınır kontrol memurlarına sunmalısınız. Bu nedenle planlama evresinde dönüş tarihinizi de netleştirmeli ve rezervasyon yaptırmalısınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.