Depremler BİTECEK Mİ? Naci Görür'DEN ŞOK CEVAP

Depremler BİTECEK Mİ? Naci Görür'DEN ŞOK CEVAP
Mardin'de düzenlenen deprem panelinde konuşan Prof. Dr. Naci Görür, adeta depremlerin önemini vurgulayarak kritik bir konuya parmak bastı. "Depremler ne zaman bitecek?" sorusuna ilginç bir yaklaşımla cevap verdi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mardin Şubesi ve Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu'nun desteğiyle Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir panele katıldı. Panelde, deprem konusunda toplumsal bilincin artırılması ve depreme karşı alınabilecek önlemler gibi konular ele alındı.


Prof. Dr. Naci Görür, binaların depremlere karşı daha dirençli hale getirilmesinin önemini vurgulayarak, kamuoyunu uyarmaya devam etti. Kendisine sıklıkla yöneltildiği bir soruya da net bir dille cevap verdi. Görür, "Teyzeler bazen ellerini açarak dua ediyorlar, 'Deprem bitsin' diye. Ancak şunu unutmamak gerekir ki deprem biterse, hepimiz biteriz. Dünya yaşamaz, ölü bir gezegen haline gelir. Deprem, dünyanın nabzıdır, kalp atışıdır" şeklinde konuştu ve depremlerin dünya için hayati bir rol oynadığına dikkat çekti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.