Renal Ultrason ile Böbrek Sorunlarına Son
Bu tür böbrek sorunları, renal ultrason ile kısa süre içerisinde tespit edilmektedir. Bu görüntüleme tekniği böbrek sorunları için oldukça yardımcıdır.
Renal Ultrason Nedir?
Halk arasında böbrek ultrasonu olarak da bilinen renal ultrason, hastaların böbreklerini ve böbrek çevresindeki dokuları kontrol etmek amacı ile kullanılmaktadır. Bu renal ultrason görüntüleme tekniği ile böbrekler farklı açılardan incelenebilmektedir.
Renal Ultrason Nasıl Yapılır?
Renal ultrason çekimi, uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmektedir. İlk olarak işlem için kişiler sırt üstü bir sedyeye uzanmaktadır. Ardından renal ultrason çekimi için hastaların karın bölgesine jel sürülmektedir. Cihaz başlığı bu bölgede gezdirilerek çekim işlemleri gerçekleşmektedir.
Renal Ultrason (Böbrek Ultrasonu) Kimlere Yapılır?
Renal ultrason çekiminin kimlere yapılacağına gene olarak doktorlar karar vermektedir. Genel olarak renal ultrason böbrek rahatsızlığı ve böbrekler ile mesane arasındaki kanal rahatsızlıkları için kullanılan bir görüntüleme tekniğidir.
Üriner Ultrason Nedir?
Böbrek ve idrar kesesi gibi üriner sistemdeki organların incelenmesi ve herhangi bir hastalığın olup olmadığının teşhis edilmesi için üriner ultrason kullanılmaktadır. Bu görüntüleme tekniği ile bu organları detaylı bir şekilde incelenmektedir. Oldukça kolaydır ve işlem sırasında kişiler herhangi bir acı yaşamamaktadır. Bu nedenle kişilere birçok avantaj sağlamaktadır.
Üriner Ultrason Neden İstenir?
Günümüzün en yaygın hastalıklarından olan üriner sistemi hastalıkları, üriner ultrason ile tespit edilebilmektedir. Böbrek ve idrar kesesi gibi yerler üriner ultrason ile incelenmektedir. Bu organların hasta olup olmadığı, işlevlerini yerine getirip getirmediği ve herhangi bir deformasyona uğrayıp uğramadığı bu görüntüleme tekniği ile tespit edilmektedir.
Üriner Ultrason Kimlere Uygulanır?
Üriner ultrasonun kullanıldığı durumlar ile ilgili bir liste yapacak olursak;
- İdrarında kan görünenler,
- Kasık ve karın ağrısı yaşayanlar,
- Diyabet hastası olanlar,
- Karın yan boşluğu ağrısı olanlar,
- Kronik böbrek hastası olanlar,
Bu durumlar yaşandığında genel olarak hekimler üriner ultrason istemektedir. Yapılacak olan üriner ultrason ile böbrekler ve idrar kesesi kontrol edilmektedir. Ardından bu durumlara neyin neden olduğu tespit edilecektir.
Batın (Karın) Ultrasonu Nedir?
Bu görüntüleme tekniği ile karın bölgesindeki iç organlar detaylı olarak incelenmektedir. Genel olarak alt batın ve üst batın şeklinde ikiye ayrılan bu işlem, tüm batın ultrasonu olarak da uygulanmaktadır. Tüm batın ultrasonunda hem alt karın hem de üst karın görüntülenmektedir.
Batın (Karın) Ultrasonu Nasıl Yapılır?
Batın ultrasonu görüntüleme tekniği oldukça kolaydır. Hastalar sırt üstü uzandıktan sonra karın bölgesine özel bir jel sürülerek cihaz başlığı ile çekim işlemine başlanmaktadır. Cihaz başlığının gezdiği bölgeler monitöre yansıtılmaktadır. Bu çekimler gerektiği zamanda kayıt altına alınmaktadır.
Batın (Karın) Ultrasonu Neden İstenir?
Doktorların bu görüntüleme tekniğini neden istediği, hastalık durumuna göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak batın ultrasonu karın kısmında yer alan iç organların incelenmesi için istenmektedir. Bu görüntüleme tekniği ile kişilerinde iç organlarında olan sorunlar kolay bir şekilde tespit edilmektedir. Alt ve üst karın bölgesi bu görüntüleme tekniği ile incelenebilmektedir.
Batın (Karın) Ultrasonu Nasıl Çekilir?
Batın ultrasonu kişilerin karın bölgesinden çekilmektedir. Kişilerin sırt üstü bir yatağa uzanmaktadır. Ardından batın ultrasonu çekimi yapacak olan uzman o bölgeye bir jel sürmektedir. Bu şekilde cihaz başlığı daha kolay hareket etmektedir. Cihazın gezdiği yerler monitöre yansıtılmaktadır. Bu şekilde karın ultrasonunun çekimi kolay bir şekilde gerçekleşmektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.