Promocodius Uzmanları, Yapay Zekayla Desteklenen Kişiselleştirilmiş Promosyonların Alışveriş Deneyiminde Devrim Yaratacak

Promocodius Uzmanları, Yapay Zekayla Desteklenen Kişiselleştirilmiş Promosyonların Alışveriş Deneyiminde Devrim Yaratacak
Promocodius Uzmanları, Yapay Zekayla Desteklenen Kişiselleştirilmiş Promosyonların Alışveriş Deneyiminde Devrim Yaratacağını İddia Ediyor

Kişiselleştirmenin önemli olduğu bir dünyada işletmeler, müşteri etkileşimini artırmak için giderek daha fazla teknolojiye yöneliyor. Peki, en son trend nedir?

promocodius.com'daki uzmanlar, bunun perakende alanında devrim yaratmaya hazır, yapay zeka tarafından oluşturulan kişiselleştirilmiş promosyon kodları olduğunu iddia ediyor.

Yapay Zeka Promosyon Kodları İçin Ne İfade Ediyor?

Tüketiciler ilgiyi sever; her işletme temsilcisi bunu bilir. İstatistikler şunu doğruluyor: Salesforce'a göre müşterilerin %62'si şirketlerin önceki satın alımlarına göre kişiselleştirilmiş teklifler ve indirimler sunmasını bekliyor. Bu beklentileri karşılayacak ideal araç ise yapay zekadır (AI). Çok miktarda müşteri verisini analiz etmek için yapay zekayı kullanan işletmeler artık promosyon kodlarını benzeri görülmemiş bir doğrulukla bireysel tercihlere göre uyarlayabiliyor. Bu hem işletmelerin hem de tüketicilerin tam olarak ihtiyaç duyduğu şey.

Yapay zeka odaklı kişiselleştirme yalnızca bir öneri değil, zaten etkili bir stratejidir. Epsilon tarafından yapılan araştırma, markalar kişiselleştirilmiş deneyimler sunduğunda tüketicilerin %80'inin satın alma olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Accenture tarafından yapılan bir araştırma ise tüketicilerin %91'inin alakalı teklifler ve öneriler sunan markalardan alışveriş yapma olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı.

Promocodius Proje Müdürü Alisa Sklyarova, "Gerçek şu ki perakende pazarlamanın temeli kişiselleştirmedir" diyor. "Yapay zeka ile şirketler müşteri davranışlarını derinlemesine inceleyebiliyor, onların benzersiz tercihlerini ve alışveriş alışkanlıklarını anlıyor. Bu, kişisel düzeyde yankı uyandıran, etkileşimi ve sadakati artıran promosyon kodları oluşturmaya olanak tanıyor."

Starbucks, Amazon, Nike ve Sephora gibi büyük perakendeciler kişiselleştirilmiş promosyonlar sunmak için halihazırda yapay zekadan yararlanıyor. Örneğin; Amazon, geniş müşteri verileri deposuyla son derece kişiselleştirilmiş fırsatlar sunmak için yapay zeka algoritmalarından yararlanıyor. Amazon, her müşterinin benzersiz alışveriş alışkanlıklarını anlayarak promosyon tekliflerinin alakalı ve ilgi çekici olmasını ve dönüşüm oranlarının ve müşteri memnuniyetinin artmasını sağlıyor. Böylece Amazon, Prime Day etkinliği sırasında her müşterinin göz atma ve satın alma geçmişiyle uyumlu ürünler için kişiselleştirilmiş promosyon kodları sunmak üzere yapay zekayı kullandı ve bu da satışlarda önceki yıla göre %30 artış sağladı.

Bir Sonraki Seviye Hiper Kişiselleştirme

Yapay zeka yalnızca kişiselleştirilmiş promosyon kodlarından ibaret değildir; teknolojik gücüyle zaten hiper-kişiselleştirmeyi konu alıyor. Yapay zeka gelişmeye devam ettikçe işletmeler, bireysel tercihlere, davranışlara ve hatta ruh hallerine hitap eden son derece özel deneyimler sunmak için müşterinin adı, doğum günü veya cinsiyeti gibi temel segmentasyonun ötesine geçiyor.

Alisa Sklyarova, "Hiper kişiselleştirme sayesinde şirketler her müşteri için gerçekten benzersiz deneyimler yaratabiliyor" diyor. Geleceğe baktığımızda, Promocodius uzmanları yapay zeka odaklı promosyon kodu stratejilerinde daha da büyük ilerlemeler öngörüyor. Gerçek zamanlı ve dinamik fiyatlandırmayla son derece kişiselleştirilmiş teklifler sunma yeteneği ile perakende pazarlamanın geleceği, her zamankinden daha müşteri odaklı olacak.

İşletmeler yapay zekanın gücünü benimsemeye devam ederken bir şey açık: kişiselleştirilmiş ve hatta aşırı kişiselleştirilmiş promosyon kodları yalnızca bir trend değil, aynı zamanda markaların hedef kitleleriyle bağlantı kurma biçiminde temel bir değişimdir. Bu dijital çağda olanaklar sınırsız ve perakendenin geleceği yeniliklerle dolu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.