Emekliler İçin Çifte Ödeme Sevinci!

Emekliler İçin Çifte Ödeme Sevinci!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kurban Bayramı öncesi 16 milyon emekli vatandaşa müjdeli bir haber verdi. Emekli maaşı alanların beklediği çifte ödeme planı, 4A, 4B ve 4C kapsamındaki emeklileri sevince boğdu.

Kurban Bayramı'nın 16 Haziran'da kutlanacak olmasıyla birlikte, bayram öncesi ödemeler emekliler için büyük önem taşıyor. SGK'nın yaptığı açıklamaya göre, emekli maaşı ödemeleri ile bayram ikramiyesi aynı anda, emeklinin IBAN numarasına yatırılacak. Bu sürpriz karar, emekliler arasında büyük sevinç yarattı.

Edirne Haber ’de yer alan habere göre; Normalde emekli maaşı ödemeleri resmi tatil günlerine denk geldiğinde takip eden ilk iş gününde yapılıyordu. Ancak, yoğun talepler üzerine SGK'nın aldığı karara göre, Haziran ayı maaşları ile bayram ikramiyesi ödemelerinin aynı tarihe denk getirilmesi planlanıyor. Böylelikle emekli maaşı ödemelerinin normal tarihi olan 17-26 Haziran arası öne alınacak.

Emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin, Haziran ayının ilk haftasında, yani 10 Haziran'a kadar emeklilerin hesaplarına yatırılması planlanıyor. Bu düzenleme kapsamında, SSK, bağ-kur ve 4C emeklilerinin tamamının bayram ikramiyesi ödemelerini bu tarihe kadar alması bekleniyor. Ayrıca, Haziran ayı maaşlarının da aynı şekilde bayram ikramiyesi ile birlikte 10 Haziran'a kadar hesaplara geçeceği tahmin ediliyor.

Bu sevindirici gelişmeyle birlikte, emekliler Kurban Bayramı öncesi maddi olarak rahat bir nefes alacaklar. Detaylı açıklamanın ise önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.