En Çok Kullanılan Lazer Kesim Çeşitleri
Endüstriyel alanlarda sıklıkla kullanılan lazer kesim çeşitleri, teknolojinin de gelişmesi ile birlikte farklı türler ile ortaya çıkmaktadır. En çok kullanılan lazer çeşitlerinden biride CO2 lazer çeşididir.
En çok kullanılan lazer çeşitleri ile ilgili kısa bilgiler verecek olursak;
CO2 Lazer
CO2 lazer, yaklaşık 10,6 mikrometre dalga boyunda bir lazer ışını yayan gaz lazerdir. Bu lazer çeşidi, nitrojen ve helyum dahil gaz karışımlarının elektrik deşarjı kullanılarak uyarıldığı bir emisyon prensibi ile çalışmaktadır.
CO2 lazer, akrilik, ahşap, cam, tekstil, plasti folyo, deri ve hatta taş dahil olmak üzere çeşitli malzemelerin üzerinde kullanılmaktadır. Gıda ve iç ambalajı, mobil iletişim ve yapı malzemeleri, elektronik gibi alanlarda ürünleri karmaşık tasarımlar, tarihler, logolar ya da metinler ile işaretlemek için kullanılır.
CO2 lazerlerin daha uzun dalga boyları bulunmaktadır ve son derece uyarlanabilirler. Buda bu lazer çeşidinin organik malzemeler ve metalik olmayan alt tabakalar ile kullanımını uygun hale getirmektedir. Kalıcı bir işaret oluşturmaktadır ve görünürlük gerektiren uygulamalar için oldukça kullanışlıdır.
Fiber Lazer
Fiber lazer, CO2 lazerin aksine itterbiyum, erbiyum ya da neodimyum gibi nadir toprak elementleri ile katkılı bir optik fiberden lazer ışınları üreten katı halde bir lazer ışınıdır. Bu lazer ışını, genellikle 1.06 mikrometre civarından daha kısa bir dalga boyunda yayılım yapar ve bu durumda onları özellikle metallerin ve alaşımların işaretlenmesinde etkili olmasını sağlar.
Fiber lazer, çeşitli metal malzemeler üzerinde silinmez barkodlar, seri numaraları ve grafikler bırakmaktadır. Bu özelliği sayesinde ürün tanımlama ve izlenebilirlik için yaygın olarak kullanılmaktadır. Fiber lazer makineleri, mükemmel doğrulukları, uyarlanabilirliği ve gravür dayanıklılığı nedeni ile metal endüstrisinde markalama için ilk tercihler arasında yer almaktadır.
Fiber lazer, alüminyum, paslanmaz çelik, pirinç ve diğer alaşımlar dahil olmak üzere metalleri markalamada sık sık kullanılmaktadır. Kolayca taranabilen ve okunabilen, yüksek kontrastlı ve dayanıklı işaretler oluşmasını sağlar.
Bunun yanı sıra fiber lazerlerin elektro – optik dönüşüm verimliliği yaklaşık olarak %30 - %50 arasındadır. Buda daha fazla enerji tasarrufu anlamına gelmektedir ve bu şekilde işletmenin giderleri azalmaktadır. Sizde fiber lazer cihazları için firmamızı tercih edebilirsiniz.
Lazer Kodlama Makinası Nedir?
Lazer kodlama makineleri, üreticilerin ürünlerinin üzerine markalama yapmak için kullandığı endüstriyel bir markalama makinesidir. Bu cihaz ile ürün üzerinde tarih, seri no, logo ya da vardiya bilgisi gibi işlemler işlenerek ürünün takibi sağlanmaktadır.
Bu cihazlar ile malzemelerin yüzeyleri işaretlenirken yoğun bir ışın kullanılmaktadır. Kullanılan bu ışın, ürünün yüzeyini yakarak tepkimeye girmektedir. Cihaz ile yalnızca belirli bir alan belirlenerek kullanılmaktadır. Bu cihazın neredeyse her alanda ve her yüzeyde, okunması ve taranması mümkündür. Cihaz ile yüksek kaliteli ve yüksek kontrastlı kodlar oluşturulmaktadır.
Lazer kodlama makinaların birçok farklı çeşidi bulunmaktadır ve bu makinelerin her biri farklı bir şekilde çalışmaktadır. Makineyi kullanmak için en doğru işlem, üzerinde kullanacağınız malzemeye ve kullanacağınız uygulama çeşidine bağlıdır. Bu cihazlar, minimumum duruş süresi ile maksimum verimlilik sağlamaktadır. Sahtecilik ve kalitesiz kodlar gibi yüksek maliyetli sorunlar ortadan kalkmaktadır. Her türlü endüstri düzenlemesine uyum sağlarlar. Sarf malzemesi yoktur ve bakım gerektirmediği için kolay bir şekilde kullanılırlar. İhtiyacınıza uygun farklı modellerdeki lazer kodlama makinesi çeşitleri için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz ve sunduğumuz kaliteli hizmetten sizlerden faydalanabilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.