Dr. Sait Öztürk'ten Türkiye’de Bir İlk! Akıllı Beyin Pili Hayatımızda! Parkinson Hastalığına Akıllı Yöntem!

Türk Beyin cerrahları her geçen gün başarı ve yöntemlerine bir yenisini daha ekleyerek adlarını dünyaya duyurmaya devam ediyor. Özellikle Beyin Pili ameliyatları ile Parkinson hastalığının tedavisinde hayat kalitesini artıran yöntemlere imza atan Doç. Dr. Sait Öztürk, Türkiye’de ilk defa Akıllı Beyin Pili kullanan cerrah oldu. İşte detaylar…

Adını özellikle Parkinson hastalığı ile duyduğumuz Beyin pili ameliyatları titreme (esansiyel tremor) hastalığı başta olmak üzere birçok nörolojik hastalıkların tedavisinde başvurulan bir yöntem olarak karşımıza sıkça çıkıyor. Ülkemizde de uzun yıllardır sıkça uygulanan beyin pili ameliyatları ise artık yeni bir yaklaşım ile bir adım daha ileri teknolojiye adım attı. Doç. Dr. Sait Öztürk tarafından 01 Aralık 2022 tarihinde uygulanan ve Türkiye’de ilk defa kullanılan Akıllı Beyin Pili ile hasta yaşam kalitesi daha da arttı.

TÜRKİYE’DE İLK DEFA UYGULANDI! AKILI BEYİN PİLİ HASTA TEDAVİSİ TAMAMLANDI!

Türkiye’de ilk defa uygulanan Akıllı Beyin Pili ameliyatı ile ilgili bilgi veren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Sait Öztürk;

“Beyin pili ameliyatları sayesinde Parkinson hastalığı, istemsiz kasılmaların eşlik ettiği distoni hastalığı, ailesel titreme hastalığı, ilaca dirençli epilepsi ve depresyon hastalıklarının tedavisini uzun yıllardır ülkemizde başarıyla uygulamaktayız. Ancak mevcut teknolojide kullanılan piller sayesinde sadece beyine elektrik enerjisi verilmektedir. Akıllı pil sayesinde ise hem beyinde hedeflenen alana elektrik enerjisi verilir, hem de beyin hücrelerinde (nöron) oluşan bozulmuş sinyaller akıllı pil tarafından kayıt altına alınır. Kayıt altına alınan bu bozulmuş beyin sinyalleri hekim tarafından incelenir ve bu sayede hastaya özgü elektrik düzeyleri ve ilaç düzenlemeleri yapılır. Kısacası her hasta kendi içinde farklı olmasına rağmen klasik beyin pili ile her hastaya benzer elektrik tedavileri verilmekteydi. Akıllı beyin pili sayesinde ise hastanın beyninden elde edilen sinyallere göre hem elektrik tedavisi hem de ilaç tedavisi düzenlenebilmektedir” dedi.

AKILLI BEYİN PİLİ İLE BİRLİKTE HASTAYA ÖZEL DİJİTAL TEDAVİ!

Türkiye’de dışından yüzlerce hastayı başarılı bir şekilde tedavi eden ve ülkemizin cerrahisi konusunda tanıtılmasında önemli katkıları olan Doç. Dr. Sait ÖZTÜRK; 2022 yılında ülkemizde ve Ortadoğu coğrafyasında ilk defa ilaca dirençli (majör) depresyon ve ilaca dirençli epilepsi (sara) hastalarında beyin pili ameliyatları uygulayarak adından söz ettirerek, ülkemizin tıp alanında dünya sıralamasında ne kadar ilerlediğini bir kez daha göstermişti.

Akıllı Beyin Pili ile tedavinin yüksek teknoloji ile zenginleştiğini ve etkinleştiğini vurgulayan Dr. Sait Öztürk, bu pillerle birlikte hastaya özel tedavinin uygulanabileceğini ve her hastaya özel programlanan pil sayesinde hastanın ihtiyacı olan ve tedavisinde maksimum başarı elde edilmesinin çok daha kolay olduğunu dile getirdi.

Dr. Sait Öztürk Kimdir?

1982 doğumlu olup, İstanbul Marmara Üniversitesinden 2007 yılında mezun olan Dr. Sait Öztürk; 2009-2014 yılları arasında nöroşirurji eğitimini tamamladı. 2014 yılında Amerika Birleşik Devletleri Harvard Tıp Fakültesi Beth Israel Deaconess Medical Center’da Prof. Dr. Ron L. ALTERMAN gözetiminde Fonksiyonel Nöroşirurji (Hareket Bozuklukları – Epilepsi Cerrahisi – Nöromodülasyon Cerrahileri) alanında eğitimini sürdürdü. 2016 yılında Yardımcı Doçentlik, 2019 yılında ise Doçentlik unvanını aldı. 2015 yılından bu yana ağırlıklı olarak Fonksiyonel Beyin Cerrahisi ameliyatları ile ilgilenen Dr. OZTURK, o tarihten bu yana kadar Parkinson hastalığı, distoni hastalığı ve esansiyel tremor hastaları başta olmak üzere 200’den fazla derin beyin stimülasyonu cerrahisi uygulamıştır.

Ayrıca Rusya, Orta Doğu, Balkanlar, Türkiye ve Türki Cumhuriyetler coğrafyasında ilk defa ilaca dirençli epilepsi, tedaviye dirençli majör depresyon gibi hastalıklarda derin beyin stimülasyonu cerrahisini uygulayan hekimdir.

Doktor Sait Öztürk, son 5 yılda uluslararası 50’den fazla çalıştay veya kongreye uzman konuşmacı olarak davet edilmiş, birçok ülkede fonksiyonel beyin ameliyatları için misafir edilmiş ve farklı ülkelerde meslektaşlarına ve hastalara yardımcı olmuştur. 2023 yılı itibariyle 26 farklı ülkeden toplam 600 üzerinde hastanın fonksiyonel cerrahi tedavisinde yüksek başarı oranları ile hizmet sunmuştur.

Uluslararası 60 üzerinde bilimsel çalışma, çok sayıda kitap bölümü yazarlığı, nöromodülasyon alanında birçok kitapta editörlük yapmıştır. Halihazırda birçok SCI kapsamında dergide hakemlik görevi vardır. EANS (Avrupa Beyin Cerrahisi Cemiyeti) ve TND (Türk Nöroşirurji Derneği) üyesi olup, Stereotaktik-Fonksiyonel-Ağrı ve Epilepsi Grubunun yönetim kurulu üyesidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.