Kredi Kartları Tehlikede: Akıllı Telefon Uygulamalarındaki Gizli Tehlike Açığa Çıktı!

Kredi Kartları Tehlikede: Akıllı Telefon Uygulamalarındaki Gizli Tehlike Açığa Çıktı!
Teknoloji uzmanları, akıllı telefonlarda yüklü uygulamalarda yapılan usulsüz harcamaların tespit edildiğini duyurdular. Bu harcamaların telefon sahipleri tarafından fark edilmediği belirlendi! İşte kullanıcılardan habersiz para çeken 10 telefon uygulaması

Dünya genelinde akıllı telefon kullanıcılarına yönelik çeşitli güvenlik uyarıları yapılırken, özellikle iOS ve Android kullanıcıları bu tür haberlere kulak vermeli. Yapılan son değerlendirmelerde, Android işletim sistemine sahip cihazlar için yeni bir tehdidin saptandığı vurgulanıyor. Uygulama mağazalarında yer alan ve zararlı yazılımlar içeren bazı uygulamaların kredi ve banka kart bilgilerini tehlikeye attığı anlaşılmıştır.



En korkulan ise bu kötü niyetli uygulamaların telefonların kameralarını, mikrofonlarını kullanabiliyor ve dosyalara erişip değiştirebiliyor olmaları. İşin ciddi tarafı, banka ve kredi kartı bilgilerinin bu zararlı uygulamalar tarafından ele geçirilmesi riski. Google Play Store'da yer alan ve uygulama içi satın alma özelliğiyle kart bilgileri usulsüzce kullanılabilen uygulamaların derhal silinmesi gerekiyor. Teknoloji uzmanları, bu tehlikelere karşı uyarmakta ve ne yapılması gerektiğine dair önemli ipuçları vermektedir.

İşte kartınızdan para çektiği tespit edilen 10 zararlı uygulama:

High

Speed Camera

Smart Task Manager

Flashlight+

K-Dictionary

Quick Note

Currency Converter

Joycode

EzDica

Instagram Profile Downloader

Ez Notes

A Calculator

Kaynak:Duygu Kaplan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.