GAZİANTEP'TE YAŞANAN SKANDAL TÜRKİYE GÜNDEMİNDE!

GAZİANTEP'TE YAŞANAN SKANDAL TÜRKİYE GÜNDEMİNDE!
Gaziantep'te Amatör Lig’de, Suriye uyruklu futbolcu Abdurrahman Cüneyd’in (30), Türk vatandaşı kuzeni Hüseyin Leyla'nın (26) kimliğiyle çıkardığı lisansla oynadığı ortaya çıkınca Karkamış Barak Spor'un şampiyonluğu elden gitti

Amatör Lig'de Suriye uyruklu futbolcu Gaziantep'te Amatör Lig’de, Suriye uyruklu futbolcu Abdurrahman Cüneyd’in (30), Türk vatandaşı kuzeni Hüseyin Leyla'nın (26) kimliğiyle çıkardığı lisansla oynadığı Karkamış Barak Spor, şampiyon oldu. Lig ikincisi Gazikent Spor Kulübü, Karkamış Barak Spor'un şampiyonluğuna Türkiye Futbol Federasyonu'na itiraz etti, adliyeye suç duyurusunda bulundu. 3 puanı silinen Karkamış Barak Spor'un şampiyonluğu geri alındı. İşte çarpıcı ayrıntılar...

Suriye'de futbol oynadığı belirtilen Abdurrahman Cüneyd, ülkesindeki iç karışıklığın ardından Türkiye'ye sığındı. Gaziantep'e yerleşen Cüneyd, 2022 yılı sonunda Gaziantep 1'inci Amatör Küme B Grubunda mücadele eden Karşıyaka Gençlik Spor Kulübü'nün seçmelerine katıldı. Seçmelerde beğenilen Cüneyd'ten lisansının çıkarılması için resmi evrak istendi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan Abdurrahman Cüneyd, kendisine benzeyen ve Türkiye vatandaşlığına geçmiş olan kuzeni Hüseyin Leyla'nın kimliğiyle evrakı teslim etti. Abdurrahman Cüneyd, 2023 Ocak'ta Hüseyin Leyla adına futbolcu lisansı aldı ve Karşıyaka Gençlik Spor'da forma giymeye başladı.

Barakspor1-i66f5546c25946.jpg

TRANSFER VE ŞAMPİYONLUK

Abdurrahman Cüneyd, 2023 Kasım'da Karkamış Barak Spor Kulübü tarafından transfer edildi. Burada 18 resmi maça çıkan Cüneyd, sezon boyunca attığı 10 gol ile takımına önemli katkılar sağladı. Karkamış Barak Spor en yakın rakibi olan Gazikent Spor Kulübü ile 26 Haziran'da oynadığı son maçı Abdurrahman Cüneyd'in de attığı golle 2-0 kazanarak 49 puanla şampiyon olup bir üst lig olan Süper Amatör Ligi'ne yükseldi. Ligi 48 puanla 2'nci tamamlayan Gazikent Spor Kulübü ise Abdurrahman Cüneyd'in başka bir kimlikle lisans çıkardığını belirterek, itirazda bulundu.

İtiraz sonucunda Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol Disiplin Kurulu Tahkim Kurulu, Karkamış Barak Spor’un 3 puanını silip, 3-0 mağlup sayılmasına hükmetti, Abdurrahman Cüneyd'e ise 24 resmi müsabakadan men cezası verildi. Karar üzerine bu kez Karkamış Barak Spor, farklı kişi adına düzenlenmiş lisans ile oynadığı belirtilen futbolcunun lisansını çıkaran kulübün farklı olduğunu ve futbolcunun sezon boyunca oynadığını ve herhangi bir uyarı veya itirazla karşılaşılmadığını, varsa bir hatanın kulübe mal edilemeyeceği ve şampiyonluklarının alınamayacağını belirterek, konuyu 'Tahkim Kurulu'na taşıdı.

'FUTBOLCU LİSANSIM YOK'

Öte yandan olaya ilişkin savcılık tarafından başlatılan soruşturmada ise sahte lisansla futbol oynadığı belirtilen Abdurrahman Cüneyd'e ulaşılamadı. Şikayetin ardından adına lisans çıkarılan ve savcılıkta ifade veren Hüseyin Leyla ise Abdurrahman Cüneyd ile akraba olduklarını belirterek, daha önce hiçbir futbol müsabakasında oynamadığını söyledi.

Hüseyin Leyla, Abdurrahman Cüneyd'i futbolcu olarak bildiğini belirterek, "Abdurrahman sürekli görüştüğüm bir akrabam değildir ancak futbolcu olduğunu biliyorum. Benim herhangi bir futbolcu lisansım yoktur, hiçbir zaman da olmadı. Kimseye kimliğimi ya da kimlik bilgilerimi verip çıkarmadım. Ben hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

Barakspor2-i66f5547acaba6.jpg

'KULÜP DEĞİL, LİSANS ÇIKARANLAR SUÇLUDUR'

Karkamış Barak Spor Kulübü Başkanı Metin Ünal, itiraz edilen futbolcunun lisanslı olduğunu ve bunu takip edecek kurumun kendileri olmadığını söyledi. Hüseyin Leyla'yı yasal prosedür çerçevesinde transfer ettiklerini ve söz konusu oyuncunun daha önce de farklı kulüpte aynı lisans ile oynadığını kaydeden Ünal, şunları söyledi: "Kulübümüzde forma giyen 25 oyuncumuzu yasal çerçeve içerisinde Futbol Federasyonu'na ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'na yasal işlemlerini yaparak transfer ettik. Sezon başında Hüseyin Leyla olarak bilinen oyuncuyu, tüm camianın bildiği bu ismi biz de transfer ettik. Bu oyuncu bizden önce lisanslı olarak Karşıyaka Spor Kulübü'nde oynuyor. O takımdayken seyrettik, beğendik ve yasal çerçeve içinde transfer ettik. Kendisine ve kulübüne ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'na transfer için ücret ödedik. Futbol Federasyonu'na da ücret ödeyerek bu oyuncuyu kulübümüze kazandırdık. 18 maç bizim takımımızda oynadı. Ne bir gözlemci ne bir kulüp başkanı ne karşı takım, herhangi bir şikayet veya problem olmadı. Ligin ilk yarısında da mağlup ettiğimiz en yakın rakibimiz Gazikent Spor Kulübü'nü ligin son maçında da yenerek şampiyon olduk. Şampiyonluk sonunda herkes evine çekildi.

Bir oyuncuda sahtelik varsa maç esnasında durdurulup hakemle fotoğraf çektirilip itiraz edilmesi gerekiyor. Şampiyon olduktan 5 gün sonra Hüseyin Leyla denilen arkadaşımızın lisansı ile kimlik bilgilerinin uymadığı söylendi. Biz de bu oyuncumuzla ilgili evrakı Ankara'ya gönderdik. Madem bu biliniyordu, 18 maç boyunca neden söylenmedi? Bu olayda kulübümüzün kabahati olmadığı söyleniyor ama 3 puanımız siliniyor ve şampiyonluktan düşürülüyoruz. Puan silinince biz ikinci olduk ve iki maçta mağlup ettiğimiz arkadaşlar şampiyon oldu. Gerekli şikayetlerde bulunduk, incelemeler yapılacak. Kimliği biz çıkartmamışız, lisansı da biz çıkartmamışız. Ayrıca lisanstaki fotoğrafı olan oyuncu sahada oynuyor. Bu duruma sebebiyet veren, lisansı çıkartan, lisansı çıkartmaya teşvik eden futbolcu da dahil olmak üzere kimsenin peşini bırakmayacağız ve şampiyonluğumuzu geri alacağız."

Barakspor3-i66f5548c08ba8.jpg

'EŞİ BİLE HÜSEYİN DİYE SESLENİYORDU'

Karkamış Barak Spor Kaptanı Ali Kalkan ise Hüseyin Leyla'nın takımla 1 sezon geçirdiğini ifade ederek, hiçbir zaman isminin Abdurrahman olduğunu kendilerine söylemediklerini kaydetti. Eşinin dahi Abdurrahman'a takım arkadaşlarının yanında Hüseyin diye seslendiğini belirten Ali Kalkan, "Bizim bunu anlama şansımız gerçekten yoktu. Sonuçta karşı taraftan transfer yapılmış. Orada 6 maça çıkmış. Biz de bu oyuncuyu tüzüğe uygun şekilde transfer etmişiz. Bu arkadaşımızla 18 maç oynadık ve 18 maç boyunca herhangi bir hakem, kural hatası, olmamasına rağmen haksız görüldük. Bizim bunu anlamamız imkansız gibi bir şeydi. Eşi dahi kendisine Hüseyin diye hitap ediyordu. Spor camiasında herkes bu kişiyi Hüseyin diye biliyordu" ifadelerini kullandı.

Barakspor4-i66f5549df2734.jpg

Karkamış Barak Spor Kulübü Genel Sekreteri Hüseyin Orkun Tiryaki de avukatların araştırmaları sonucunda Türkiye'de bunun örneğinin bulunmadığını belirterek, "Transfer ettiğimiz kişi Karşıyaka Gençlik Spor Kulübü'nde oynuyordu. Gerekli ödemeler ve yasal çerçeve içerisinde oyuncuyu transfer ettik. Gazikent Spor Kulübü bizi şikayet ettikten sonra savcılık ifadesiyle gerçek Hüseyin Leyla'yı buluyorlar. Biz de oynayan oyuncunun ismini Abdurrahman Cüneyd olarak görüyorlar. Bu çocuk bizde sadece 1 oyun oynamadı. Hiçbir suçumuz olmadığı halde gerekçeli kararı bozup bizi suçlu görüp 3 puanımızı sildiler. Türkiye'de bunun hiçbir örneğini bulamadık" diye konuştu.

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'ndan gelecek karar doğrultusunda Gaziantep 1'inci Amatör Küme B Grubu'nda kimin şampiyon olarak Süper Amatör Lig'e çıkacağı tescil edilecek.

Barakspor5-i66f554acdb6c5.jpg

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.