Gaziantep FK 'VENİ, VİDİ, VİCİ!' Margarit: “Geldim, oynadım, 3 puan aldım ve evime dönüyorum”
Gaziantep FK Yardımcı Antrenörü Gabriel Margarit, deplasmanda Alanyaspor'a karşı aldıkları 3-0'lık galibiyetten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Margarit, "Romence bir sözümüz var bizim; "Geldim, oynadım, üç puan aldım ve evime döndüm." Aynı şekilde devam etmemiz gerekiyor" dedi.
Trendyol Süper Lig'in 12. haftasında Gaziantep FK, deplasmanda Alanyaspor'u 3-0'la geçti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Gaziantep FK Yardımcı Antrenörü Gabriel Margarit aldıkları 3 puandan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.
Futbolcuların geçen haftaki plana sadık kaldığını aktaran Margarit, "Taktiksel olarak harika bir maç çıkardık. Fırsat bulduğumuz zaman gole çevirdik. Bugünün aslında stratejisi topu vermeyip alanlar bulup golü atmaktı. Yedekten giren oyuncular için de çok mutluyum. Onlar da güzel oyun çıkardılar. Romence bir sözümüz var bizim; "Geldim, oynadım, üç puan aldım ve evime döndüm." Aynı şekilde devam etmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Alanya'nın çok iyi ofansif oyuncuları olduğuna dikkati çeken Margarit, skorun kolay gözükse de karşılaşmanın zor geçtiğini söyledi.
SEZAR NE DEMİŞTİ
Tarihi kaynaklara göre, MÖ 100 veya MÖ 44 yılları arasında yaşadığı tahmin edilen Roma Generali Julius Sezar, Pontus asıllı Basforos kralı II. Farnakis ile Zile Altıağaç mevkiinde çok kanlı bir savaş yapar. Savaşta her iki taraf da büyük kayıplar verir. Ancak savaşı Roma Generali Julius Sezar kazanır. Bunun üzerine dünyaca ünlü sözü ”Veni-vidi-vici” (Geldim-gördüm-yendim) diyerek, durumu Roma'ya bildirir.
”Veni-vidi-vici” (Geldim-gördüm-yendim) diyerek, durumu Roma'ya bildirir.
Sezar, Pompei'de kaleye taş bir kitabe yaptırarak, dünyaca ünlü bu sözünü oraya da yazdırır. Günümüzde Pompei Kalesi'nde bulunan kitabeleri ziyaret etmek için her yıl çok sayıda turist ilçeye gelirken, bazı tarihçiler bu kitabenin Sezar tarafından yapılan asıl kitabe olmadığını, gerçek kitabenin çalındığını ve nerede olduğunun tespit edilemediğini, ama bu sözün Zile İlçesi'nde söylendiğinin tüm kaynaklarda geçtiği de ifade edilmektedir.] Ayrıca Zile'nin Yıldıztepe kasabasından çıkarılan pek çok antik eserin üzerinde "Veni-vidi-vici" yazısının görüldüğü ifade edilmektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.