Araban’da neler oluyor? Meclis üyesi ŞOK GEREKÇELERİ SIRALADI VE İSTİFA ETTİ.

Araban’da neler oluyor? Meclis üyesi ŞOK GEREKÇELERİ SIRALADI VE İSTİFA ETTİ.
Araban Belediye Bağımsız Meclis Üyesi Erhan Gülmüş istifa ettiğini duyurdu. İstifa gerekçeleri ise şok etti...

Erhan Gülmüş istifa gerekçesinde, işten çıkartılan işçilerle ilgili başlayan görüş ayrılığının 50 milyon borçlanma yetkisi, liyakatsiz alımlar, arsa satis yetkisi, hazine arazileri tahsis yetkisi, dogrudan teminle yapilan mal ve hizmet almaları, araç ve kepçe kiralamalari, vb. konularda devam ettiğini ifade ederek MHP Grubundan istifa ederek bağımsız meclis üyesi olarak Araban’a hizmet edeceğini kaydetti.

İşte İstifa eden meclis üyesi Erhan Gülmüş’ün kamuoyu açıklaması,

KAMUOYUNUN DiKKATiNE

Değerli Arabanlılar, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Araban'in sorunlarina çözüm üretmek, Araban'da işsizlik sorununa karşı istihdam yaratmak, belediye hizmetlerini yerinde ve zamaninda etkin olarak kullanmak,hizmetlerin dagitilmasinda hakki ve adaleti tesis etmek için geçmis dönemin belediye başkanına karşı seçilen şu an ki mevcut belediye başkan ile birlikte Araban ittifakının içinde yer aldım.

Seçim sürecinde gecemizi gündüzümüze katarak büyük emekler vererek kapı kapı dolaşarak farklı olacağımızı, farkındalık yaratacağımızı, işsizlik sorununun çözümüne katkı sunacağımızı, hizmette sınır kabul etmeyeceğimizi, ekip olarak güçlü çözümler üretecek deneyim ve tecrübeye sahip oldugumuzu, hakka ve hakkaniyete önem verecegimizi, adamcılık yapmayacağımızı, liyakata göre atamalar ile belediyeyi yöneteceğimizi her gittigimiz dostumuza, kardesimize ve Tüm Arabanhlara anlattik.

İnsanlanmızın Mehmet ÖZDEMiR'e karsi güvensizlik ve aci tecrübelerini, kaygı ve endişelerini dinlerken adayımız ile birlikte görüsmelerimize konuyu gündeme getirdigimizde Mehmet OZDEMİR; 'Geçmiste yaptıgı hatalarını 5 yıllık süreçte gördügünü, farkında oldugunu, çok pişman oldugunu, asla aynı hataları yapmayacagini defalarca dile getirdi. Bu açıklamalar halka hitaben yaptığı konusmalarinda ve ev ziyaretlerin-den de defalarca yemin ederek dile getirdi.

Güçlü ekibimiz ve ilçemiz içerisindeki her siyasi görüse sahip Ittifakimizin her bireyinin gayret ve çalışmaları sonucu secimi kazandik ve 3 Nisan'da belediyede devir teslimi gerçeklestirdik.

4 Nisan 2024 de başkanlığa geçişimizin 2. Günü ilk meclis toplantimizi yaptık. Seçilen başkan toplantıda; Belediye çalışanlarını işten çıkaracağını bize söyleyince, Başkana böyle bir kararın Araban' a zulüm olacağını yasal olmayacağını, Kadir gecesinde, Bayramın arefe gününde insanlan üzmeye hakkimizin olmadigini, verdigimiz sözlerin aksi uygulama olacagini, insanlara bayrami zehir etmememiz gerektigini söyledim ve karsi çıktım.

Iste o günden sonra Başkan ile her konuda karşı karşıya gelmeye başladım. Ben Araban'a hizmeti, hakkı, adaleti savunurken, Başkan ise 5 yılın acısı ve hırsıyla intikam mantığıyla hareket etti. 50 milyon borçlanma yetkisi, liyakatsiz alımlar, arsa satış yetkisi, hazine arazileri tahsis yetkisi, dogrudan teminle yapilan mal ve hizmet almaları, araç ve kepçe kiralamalari, vb. konularda hep karşı çıktım. Haziran ayi Meclis Toplantısı öncesinde MHP Ilçe Başkanı Sayın Mustafa SOFUOGLU ve 3 Meclis üyesi ile birlikte ciddi bir mücadele içerisine girdik. Ama tüm mücadeleme ve direnmeme ragmen yalnız kaldım.

Yukanda anlattığım üzere Arabanlı hemsehrilerimin temiz ve anne sütü kadar helal oylarina saygım gereği, 20 gün öncesinde il Baskanlığına istifa edeceğimi ilettim.

Araban'ın sorunlarının çözümü konusunda mevcut başkan yönetimi ile hizmet edebilecegime dair tüm umudumu kaybettigimden dolayi MHP Grup üyeliginden istifa ediyorum.

Meclis üyeliğime Bağımsız olarak devam edecegim.

Kamuoyuna ve Tüm Arabanlılara sayg ile arz olunur.

Erhan GÜLMÜS

Araban Belediye Bağımsız Meclis Üyesi

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.