Gaziantep'te Meclis Üyelikleri Cumhur İttifakında Nasıl Paylaşıldı? İşte merak edlilen liste

Gaziantep'te Meclis Üyelikleri Cumhur İttifakında Nasıl Paylaşıldı? İşte merak edlilen liste
Cumhur İttifakı Gaziantep’te meclis üyelerini netleştirdi. İktidar ortağı olan AK Parti ve MHP, meclis üyeliklerinde çalışmalarını bitirmek üzere. Şahinbey ve Şehitkamil’de son rötuşların yapıldığı listelerde diğer ilçeler tamam gibi.

AK Parti ve MHP kulislerinden edindiği bilgilere göre meclis üyeliklerinde görüşmeleri MHP kanadından Milletvekili Sermet Atay ve İl Başkanı Mustafa Bozgeyik’in yürüttüğü kaydedildiği öğrenildi.

Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde görüşmelerin devam ettiği kaydedilirken, MHP’nin Şahinbey ve Şehitkamil’de 1’er Büyükşehir olmak üzere 5 meclis üyesi talebinde ısrar ettiği ileri sürüldü. MHP aday çıkardığı 3 ilçede listesini seçim kuruluna sunacak iken, Salı günü AK Parti ile birlikte kalan 6 ilçede AK Parti teşkilatları ile birlikte ilçe Seçim kurullarına teslim edecekleri gelen bilgiler arasında.

AK Parti de ise Doğu ve Güneydoğu kontenjan meclis üyelerini belirleme konusunda AK Parti milletvekili İrfan Çelikaslan’ın ağırlık kazandığı belirtildi. AK Parti’de daha önce meclis üyesi olan önemli birçok isimin liste dışı kaldığını aktarıldı.

Yine kulis bilgilerine göre mevcut meclis üyelerinin % 75’i değişeceği iki partinin de meclise taze kan istediği vurgulandı. Dağılımın netleşmediği Şahinbey ve Şehitkamil hariç meclis üyeliklerin şu şekilde olması bekleniyor:

Cumhur ittifakı MHP’ye verilen

Oğuzeli

7+2 MHP

AK Parti 6

Toplam 15 meclis üyesi var

Karkamış

MHP 5

AK Parti 5

Toplam 10

Araban

MHP 9

AK Parti 6

Toplam 15

Nizip

AK Parti 27

MHP 4

Toplam 31

Yavuzeli

AK Parti 12

MHP 1 Toplam 13

Nurdağı

AK Parti 12

MHP 3

Toplam 15

İslahiye

MHP 3

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.