Gaziantep CHP’de Nefesler Tutuldu! Gözler Pazar Gününe Çevrildi

Gaziantep CHP’de Nefesler Tutuldu! Gözler Pazar Gününe Çevrildi
Gaziantep’te Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan Adaylarını belirleyen CHP’de, meclis üyesi adaylarının belirlenmesi ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Hazırlanan listeler dün Genel Merkeze gönderildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep’te Yerel Seçimler öncesi heyecan dorukta. Pazar günü yapılacak Aday Tanıtım Toplantısı öncesi CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu, İlçe Başkanları, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan Adayları Ankara’ya çağrıldı.

GENEL MERKEZDE KRİTİK GÖRÜŞME…

Aday Tanıtım Toplantısı kapsamında bugün Ankara’da olacak olan İl Başkanı Reisoğlu, İlçe Başkanları ve Adaylar, meclis üyesi aday listelerini masaya yatıracak. Yapılacak görüşmelerde, meclis üye listeleri masaya yatırılacak. CHP İl ve İlçe Yönetimleri, ön seçim sonucunda oluşan listenin eksiksiz olarak uygulanması konusunda talepte bulunacağı ifade edildi.

CHP’de Siverek ilçe teşkilatı istifa mı etti, Siverek toplu istifa doğru mu, neden teşkilattan ayrıldılar?

KOTENJAN UYGULANACAK MI?

CHP Genel Merkezinin Türkiye genelinde kontenjan uygulanması ile ilgili kararı var. Bu karar kapsamında Kadın, genç, mimar-mühendis ve teknik eleman kotası ile aday kontenjanlarının uygulanması bekleniyor. Bu durumda ön seçim yapılan Şahinbey ve Şehitkamil’de meclis üye listelerinde ilk iki sıranın sabit kalması, 3.sıraya kadın, 5.sıraya ise genç kotası uygulanması bekleniyor. Mimar-mühendis ve teknik adam kontenjanlarının da uygulanması durumunda ön seçimle belirlenen listede büyük ölçüde değişim yaşanacağı parti içinde yüksek sesle dillendiriliyor. Diğer yandan Belediye Başkan Adaylarının kendi kontenjanlarını kullanması durumu da masada…

PARTİ İÇİNDE KARMAŞA…

Gaziantep’te partililer ve meclis üyesi aday adayları büyük bir merakla aday listelerini bekliyor. Genel Merkezde yapılacak görüşmelerin ardından son şekli verilecek olan listeler konusunda kota ve kontenjan iddiaları, adayların gündeminde. Ön seçim sonrasında bazı isimlerin adaylıktan çekildiği ve partiden istifa ettiği CHP’de, aday listelerinin belirlenmesi ile birlikte küskünlerin sayısının artmasından endişe duyuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.