Gaziantep'te Kelle Paça Çorbası 250 TL'ye DAYANDI! Canan Karatay'ın Önerisi Antep'te Gündem Oldu

Gaziantep'te Kelle Paça Çorbası 250 TL'ye DAYANDI! Canan Karatay'ın Önerisi Antep'te Gündem Oldu
Ünlü beslenme uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, maliyetli kelle paça çorbasının yerine hem ekonomik ve sağlıklı bir alternatif olarak tavuk suyu çorbasını tavsiye etti. Canan Karatay'ın Kelle Paça'ya alternatif sunduğu Tavuk Çorbası Gaziantep'te ilgi gördü

Gaziantep'te fiyat artışları nedeniyle kelle paça çorbasını pahalı bulan tüketiciler için tavuk suyu çorbası, restoranlarda büyük rağbet görüyor.

Kelle paça çorbasının fiyatları Gaziantep'te son zamanlarda 190 TL ile 250 TL arasında seyrediyor. Bu durum, birçok kişi için yüksek bir maliyet oluşturuyor ve daha ekonomik seçeneklere yönelmeyi gerekli kılıyor. Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerisi üzerine, birçok tüketici ve restoran tavuk suyu çorbasına yöneldi.


Tavuk suyu çorbası, sadece ekonomik oluşuyla değil, aynı zamanda besleyici ve sağlık açısından faydalı oluşuyla da Gaziantep'te ön plana çıkıyor. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmesi, sindirimi kolaylaştırması, vücuda hidrasyon sağlaması, zengin protein ve amino asit içeriği ve iyileşme sürecini hızlandırması gibi yararlar sunuyor. Grip ve soğuk algınlığı geçiren kişilerin de tercih ettiği bu lezzetli çorba, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

TAVUK SUYU ÇORBASININ TARİFİ NASILDIR?

Malzemeler
1 tane tavuk göğsü
1 tane tavuk budu
6 su bardağı su
1 tane kuru soğan (isteğe bağlı)
2 diş sarımsak
Yarım havuç (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı tel şehriye
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
Yarım limon

Nasıl Yapılır?

İlk olarak sarımsak ve soğanı soyup yıkayın. Ardından duruladığınız soğanı küçük olmayan parçalara bölerek sarımsak ile birlikte tencereye koyun. Tavuk göğsü ve tavuk budunu yıkayıp tencereye ekleyin. Dilerseniz tavukları da birkaç parçaya bölebilirsiniz.


Tavukların üzerini geçecek kadar su ekleyerek tencereyi ocağa alın.

Tavuklar pişene kadar, yaklaşık 30 dakika kaynatın. Pişen tavukları bir tabağa alarak soğumasını bekleyin. Etler soğuyunca kemikleri ayıklayıp, tavukları küçük küçük parçalar halinde didin.


Başka bir tavada tereyağı ile unu kavurun. Unun çiğ kokusu çıktıktan sonra tavuk suyu ile birleştirin. Topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırın. Üzerine tuz ve karabiberi ekleyerek tavuk suyunu blenderdan geçirin.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum