İbn-i Sina'nın Günümüze Mirası: Kendi Kendine Yetişiyor ve Akciğerleri Temizliyor

İbn-i Sina'nın Günümüze Mirası: Kendi Kendine Yetişiyor ve Akciğerleri Temizliyor
İbn-i Sina'nın birçok yüzyıl önce yazdığı eserlerde, doğal olarak yetişen andız otunun akciğer temizleyici özelliklerine yer verdiği keşfedildi. Andız otu, Türkiye'nin pek çok yerinde rahatlıkla bulunabilen şifalı özellikleriyle bilinen bir bitkidir.

İbn-i Sina'nın eserlerinde anılan andız otu, akciğer temizleyici özelliğiyle öne çıkmaktadır. Kış aylarında soğuk havanın olumsuz etkilerine karşı koruma sağlayabilir. Kemik ağrıları ve gaz, şişkinlik gibi sindirim sistemi problemlerine iyi gelmesiyle bilinir. Andız otu ayrıca şiddetli migren ağrılarının hafifletilmesine de yardımcı olabilir.


Kalp sağlığı açısından önemi de olan andız otu, kalp ritmini düzenleyebilir ve haşere ısırıklarına karşı doğal bir ilaç olarak kullanılabilir. Aktarlarda kolaylıkla temin edilebilen andız otu, öksürük ve solunum yolu rahatsızlıklarına karşı da faydalıdır.

ANDIZ OTU NASIL TÜKETİLİR?
Peki andız otu nasıl kullanılır? Bu bitkinin çayı kaynatılıp tüketilebilir. İdeal olarak bir litre kaynar suya 2-3 adet orta boy andız otu eklenir ve 10-20 dakika demlendikten sonra süzülerek içilebilir. Günlük bir fincan çay yeterli olup, tatlandırmak için bala başvurulabilir.

AKCİĞERLERİ KORUYAN DİĞER BESİNLER !
Akciğer sağlığını destekleyen diğer besin maddeleri arasında sarımsak, zencefil, zerdeçal, üzüm çekirdeği gibi antioksidan açıdan zengin gıdalar yer alır. Sağlıklı bir akciğer için sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan kaçınmak önemlidir. Akciğer sağlığını destekleyen diğer bitkiler arasında meyan kökü, öksürük otu, okaliptüs ve ekinazya sayılabilir.

Kaynak:Aksam.com.tr, Gercekgundem.com, Doktortarif.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.