Uykusuzluğun en büyük çaresi: Kedi Otunun faydaları saymakla bitmiyor!

Uykusuzluğun en büyük çaresi: Kedi Otunun faydaları saymakla bitmiyor!
Gündelik hayatın getirdiği stres ve sıkıntılar, depresyon ve uykusuzluk gibi rahatsızlıklara sebep olabiliyor. Hekimzade Dr. Muammer Yıldız, uykusuzlukla mücadelede doğal bir destek olarak kedi otunu tavsiye etti.

Bu doğal bitki, ülkemizde yaygın bir şekilde kullanılıyor ve sağlık sorunlarıyla baş etmede doğal bir destek olarak tercih ediliyor. Türkiye'nin her yerinde yetişen bitkinin şifasını duyan satın almak istiyor. İşte kedi otunun mucizevi faydaları…

Kediotunun, depresyonla ve uykusuzlukla mücadelede doğal bir destek olarak değerlendirildiği belirtilirken, uzmanlar bu bitkinin faydaları ve kullanımı hakkında bilgi paylaşmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülkemizde antidepresan ilaç kullanımındaki artış dikkat çekiyor. Bitki Araştırmaları Uzmanı Dr. Muammer Yıldız, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

ekran-resmi-2024-05-30-11-55-12.png

Hekimzade Dr, Muammer Yıldız şu açıklamaları yaptı;

Kedi otu (valerian) sinir, stres, depresyon ve uyku bozukları için dünyada en çok kullanılan ve kullanım sakıncası bulunmayan bitkilerden birisi. Kediotunu depresyon, endişe, heyecan, obsesiflik, manik depresif hastalarda, çocuklarda gece yatak ıslatmalarında, major depresif bozukluk, nöropatik ağrı, sosyal anksiyetebozukluğu, post travmatik stres gibi durumlarda gönül rahatlığıyla kullanabilir.

Kedi otu neye iyi gelir?

Türkiye genelinde çok sık bulunan ve kullanılan otlardan bir tanesi de kedi otu olarak bilinmektedir. Uyku problemleri ve stres ile başa çıkmak için kedi otundan yararlanılır. Bunun yanı sıra menopoza girmiş olan kadınlarda kediotu bir rahatlama sağlar. Kedi otu genel olarak fiziksel ve psikolojik açıdan strese iyi gelmektedir. Serotonin hormonunda ciddi bir yükseliş sağlayan kedi otu düzenli bir şekilde kullanıldığında anksiyete bozukluğunu önler.

Depresyonla mücadelede doğal bir destek:

Kedi otunun depresyonla mücadelede doğal bir destek olarak değerlendirildiği belirtilirken, bu bitkinin faydaları ve kullanımı hakkında yapılan araştırmalar önem taşıyor ve bu alandaki çalışmalar devam ediyor.

Savaşlarda yaraları sarmak için kullanılırdı

Geçmiş zamanlarda, yaraları iyileştirmek için kullanıldığı bilinmekte. Amerikan yerlileri savaşçılarının yaraları üzerine, bitkinin taze yapraklarını ezerek hazırladıkları preparatları kullanırlardı.

Kediotunun kurutulmuş köklerinin öğütülmesi sonucunda elde edilen tozun da mikrop kırıcı etkisi vardır.

Nevrasteni (zihinsel ve bedensel yorgunluk) ve histeri (bencillik, kapris, alınganlık) durumlarında ise, kediotu kökü kullanılması neticesinde başarılı sonuçlar alındığı görülmüştür. Yüksek kan basıncını (hipertansiyon) düşürücü bir etki de gösterir.

Şifalı bitkiler arasında yer alan kedi otunu uyku problemi yaşayan kişiler rahatlıkla kullanabilirler.

Düzenli bir şekilde kedi otu tüketen kişiler de uyku sorunu problemi çözülür. Kedi otunun insan sağlığına pek çok farklı faydası da bulunmaktadır. Bu faydalar ise kişiden kişiye göre farklılık gösterir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.