Dilan Polat ve Engin Polat Tutuksuz Yargılanacak! Güzellik Merkezi Saldırısında Flaş Karar

Dilan Polat ve Engin Polat Tutuksuz Yargılanacak! Güzellik Merkezi Saldırısında Flaş Karar
Duruşmadan hemen önce, şikayetini geri çeken Banu Parlak, Polat ailesinin avukatlarıyla birlikte hareket ederek duruşmada yer aldı. Engin Polat ve yeğeni Sezgin Polat'ın, mahkeme kararıyla tutuksuz yargılanmalarına karar verildiği duyuruldu.

Banu Parlak'ın İstanbul'daki güzellik salonuna düzenlenen silahlı saldırı davasında mahkeme heyeti kararını açıkladı. Engin Polat, eşi Dilan Polat ve akrabaları Sezgin Polat hakkında, kara para aklama suçlamasıyla tutuklu bulunurlarken, Parlak'ın salonuna düzenlenen silahlı saldırıyı azmettirmekle suçlandıkları dava kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme, Sanıkların haklarındaki yargılamayı tutuksuz sürdürme kararı verdi.


DilanPolat Fenalaştı, Salon Karıştı

Duruşma sırasında oldukça gergin anlar yaşandı. Özellikle Dilan Polat'ın, "Hiçbir suçum yok" diyerek baygınlık geçirdiği andı, mahkeme salonunda bulunanlar tarafından dikkatle takip edildi. Olay üzerine infaz koruma memurları acil tıbbi müdahale için harekete geçti. Gazeteci Emrullah Erdinç, mahkeme başkanının Polat'ın duruşma salonundan çıkarılmasını talep ettiğini, ancak avukatlarının müdahalesi ile sanığın salonda kalmasına karar verilip, tedavi edildiğini sosyal medya üzerinden paylaştı. Öte yandan, Engin Polat duruşma esnasında kızı Nilda Polat'ı doğum günü sebebiyle kutladığı detayını da unutmadı. Dilan Polat olayın ardından salondan çıkarıldı.



Duruşmada dikkat çeken bir diğer nokta, Gültekin Alan adlı bir kişinin, "Barış Boyun ve Daltonlar benim komutamdadır. Banu Parlak'ın iş yeri saldırı talimatını ben verdim" şeklinde ifade kullanması oldu. Engin ve Sezgin Polat ise bu kişiyi tanımadıklarını ve ilgili dilekçe hakkında bilgilerinin olmadığını belirtti.



Banu Parlak'ın Güzellik Merkezi Saldırısında Aklanma İhtimali

Engin ve Dilan Polat çifti ile Sezgin Polat, 1 Ekim' de gerçekleşen silahlı saldırının azmettiricileri olarak işaret edilmiş, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede bireylerin "Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit" ve "Mala zarar verme" suçlarından toplamda 8 yıla kadar hapsi istenmişti.



BanuParlak Şikayeti Geri Aldı, Polat Ailesiyle Barıştı

Güzellik merkezi sahibi Banu Parlak, yaşadığı üzücü olayın ardından eski dostu Dilan Polat ve ailesiyle arasındaki yanlış anlaşılmaları düzelttiğini ve yakın bir zaman içinde ailece görüştüklerini açıklamıştı. Parlak, Dilan Polat'ın kızı Nilda'nın, "Banu abla, annem sen kurşunlandığın gün çok ağladı" sözleri üzerine dosyayı kapattığını ifade etmişti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.