Türk ressam Ali Cemal Benim'in sanatsal mirası hayranlık uyandırıyor
Burada keşfedilen sanatsal yeteneğiyle birlikte Sanayi-i Nefise Mektebi’nde resim eğitimi almaya başlamış ve 1903 yılında okulunu tamamlamıştır. I. Dünya Savaşı yıllarında, Şişli Atölyesi'nde dönemin önde gelen sanatçılarıyla birlikte çalışma fırsatı bulmuştur.
Ali Cemal Benim, özellikle 1918 Viyana Sergisi gibi uluslararası etkinliklere katılımıyla tanınmaktadır. Gazete ressamı olarak da görev alması, onun sanatını geniş kitlelere ulaştıran bir diğer faktördür. Sanatçının 'Vatan Savunması' ve 'Nöbetçi' gibi eserleri, izlenimci tarzını ve özellikle ışık kullanımında ustalığını yansıtmaktadır. Ankara Resim ve Heykel Müzesi başta olmak üzere, Türkiye'nin çeşitli müze ve koleksiyonlarında korunan ve sergilenen birçok yapıtı bulunmaktadır.
Ali Cemal Benim'in sanatsal mirası, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından derlenen kaynaklarla gelecek kuşaklara aktarılmaktadır. Editör Zeynep Yasa-Yaman'ın çalışmaları ve Sıtkı Fırat'ın fotoğrafları eşliğinde hazırlanan yayınlarla, sanatçının hayatı ve eserleri sanatseverlerin erişimine sunulmaktadır. Sanatseverler, #TürkRessamlar etiketi altında sosyal medya üzerinden eserleri takip edebilir. Ali Cemal Benim'in iz bırakan çalışmaları, onun ölümünden uzun yıllar sonra dahi sanat dünyasında hak ettiği ilgiyi görmeye devam etmektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.