Yenikent Konakları yeniden doğuyor!

11 yıl önce bir inşaat firması tarafından temeli atılan, yaklaşık 300 konutun bulunduğu yenikent konakları son 7 yıldan buyana çürümeye terkedilirken Gaziantep’in merkez ilçelerinden olan Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleriyle, “Metruk bina” olduğu için tekrar hayata döndürülmesi için el koydular. Genellikle Jandarma ile Polis, Yenikent Konaklarındaki 300 villanın metruk duruma gelen bina sayısının 150 civarında bulunduğunu ve bunlarda da uyuşturucu ve buna benzer işlerin yapılmasından bıkılması nedeniyle tekrar hayata döndürülmesi için gerekli ilgili kurumlara başvuruda bulunuldu.

Buna Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç, birlikte metruk binaları tekrar hayata döndürmek için yaptıkları çalışma sonuç verirken, bu villaların tapularını ve iskan izinlerini vermeye başladıkları öğrenildi. Şahin ile Kılıç, Yenikent Konaklarında şu ana kadar 100’e yakın villanın tekrar hizmete girmeye başladığını ve bağımsız tapu bölümü uygulamasında yaptıklarını vurgulayarak, “Artık bundan böyle Körkün ve Oğuzeli bölgesinde yapıyı bozan Yenikent konaklarını tekrar hayata döndürdük. Yollarını, alt yapı ve diğer hizmetleri de en iyi şekilde sunmaya başladık. Birde talep patlaması oldu. Villaların hızlı bir şekilde satışları yapılıyor” iddiasında bulundular. Bunun yanı sıra, iki büyük inşaat firması 60’a yakın villayı tamamladıkları ve satışa sunulduğu belirtildi.

300 VİLLA ORMANLA İÇ İÇE
Yenikent Konaklarındaki bir çok villa yeni sahipleri tarafından ve bazı müteahitlerin çalışması sonrasında inşaatta büyük yol alırken genellikle vilalların çoğunun sırt tarafında nefes alacak orman bulunduğu ve pandemiden dolayı da en çok tercih edilen bölge olduğu ifade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.